Македонец и българин са задържани на "Гюешево", нарушили карантината си

Снимка: Infomreja.bg

На 27.04.2020 г. двама мъже с българско и македонско гражданство пристигнали в страната

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувани досъдебни производства срещу две лица, нарушили задължителната карантина.

На 27.04.2020 г. двама мъже с българско и македонско гражданство пристигнали в страната, като преминали през ГКПП Видин. Били им издадени предписания от Регионална здравна инспекция за спазване на задължителната 14-дневна карантина - противоепидемична мярка, въведена срещу разпространението на вируса Covid-19. Същите следвало да пребивават на постоянния им адрес в с. Логодаж, община Благоевград. Вместо това, те го напуснали още същия ден и отишли в сградата на сектор „Пътна полиция“ ОД МВР Благоевград. Там извършили регистрация на автомобил.

Вчера, около 13 ч., мъжете пристигнали на ГКПП Гюешево с цел да напуснат пределите на страната, обаче били задържани.

На двамата са били предявени обвинения за извършени от тях престъпления по чл. 355, ал. 2 от НК. Понастоящем, с постановление на прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, те са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение спрямо обвиняемите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK