Христо Иванов осъди полицейското насилие срещу протестиращите

Снимка: "Да, България"

Той предупреди за възможни провокации от страна на ДПС на Росенец

Христо Иванов осъди полицейското насилие срещу протестиращите вчера и настоя за моменталното изясняване на състоянието на всички задържани и тяхното освобождаване, както и за проверка на поведението на полицаите и наказание за онези, използвали сила извън законовите предели.

“Очевидно е, че управляващите от ГЕРБ и ДПС са решили да използват провокации и насилие, за да удържат властта си. Вчера Борисов организира контра-манифестация в провокативна близост до протестиращите” - коментира лидерът на “Да, България!” и съпредседател на “Демократична България”.

Иванов уточни, че очаква днес организирането на провокации на Росенец:

“ДПС събира голяма маса свои активисти с автобуси към летния сарай и явно също ще организира провокативно контра-събитие. В последните дни е издигната незаконна ограда, срещу която пускаме жалба. След провокацията на НСО с опит да спрат навигацията и цялостното поведение на службата в последните дни, е ясно, че тя ще действа като военно крило на ДПС днес". 

Въпреки многократните му опити да получи съдействие от страна на полицията и местната власт в Бургас, те са отказали да се ангажират с организирането накордон, не са дали информация за планираната разстановка на място и не са определили път за преминаване на хората покрай сарая. 

“Не бих се изненадал да има провокатори и различни провокационни действия от страна на НСО и ДПС. Сараите винаги са използвали етническото напрежение като своя легитимация", допълни Иванов. 

Той призова гражданите, решили да посетят Росенец, да не се поддават на провокации и да не се въвличат в агресивни действия:

“Не бива да им дадем възможност да успеят с планираната си провокация да разиграват “етническата карта”! Отиваме на Росенец като свободни граждани. Независимо от произхода си, всички нормални хора искат правила и законност. България е една за всички!”

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK