Приключи проект „Хората около нас“ на БЧК

Снимки: Infomreja.bg

Приключиха дейностите по проект „Хората около нас“ на БЧК-Кюстендил, финансиран от Община Кюстендил. 12 младежи на възраст между 15 и 29 години, които нямат роднини на село и не могат да усетят уюта на тази прекрасна обстановка имаха възможност да обогатят ценностната си система, да осъзнаят стойностните неща в живота чрез контакта си с възрастни хора от с. Шишковци. В дейностите по проекта се включиха 7 млади доброволци и 15 възрастни.

„Тези хора се превърнаха в наши приятели и искрено се надявам след приключването на проекта, нашите срещи да продължат.“, каза Катерина Горова – областен координатор на МБЧК - Кюстендил.

В рамките на проекта младежите излязоха от градската среда и зоната си на комфорт, за да  усетят селския бит и култура. Социалните контакти – младежи-възрастни бяха осъществени под формата на по-чести срещи и дискусии. „Имахме много добра комуникация през цялото време, имаше разбиране и уважение. Беше изключително приятно.“, допълни Виктория Стоилова – доброволец към БЧК.

Младежите приготвяха ястия от миналото с подкрепата на възрастните хора. Бяха изготвени книжки с рецепти, които са направени по проекта. "Определено ще ги използване и в бъдеще. Най-приятно беше когато си приготвяхме храната и всички заедно хапвахме след това", каза Катерина Горова.

Освен това младежите имаха възможност да приготвят и зимнина, която също пробваха с удоволствие. 

По време на дейностите по проекта бяха посетени културни забележителности в Кюстендил, празнувани бяха различни празници - рождени дни и обичаи.

По проекта бяха изготвени и информационни брошури, свързани с комуникацията с възрастните хора, толерантността и уважението към тях.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK