Стефан Генов: "Нямах претенции към името на съперника, по-важното за мен бе да сме домакини"

Снимка: ОФК "Пирин", архив

„Нямах претенции към името на съперника, по-важното за мен бе да сме домакини“. Така старши-треньорът на „Пирин“ Стефан Генов коментира изхода от днешния жребий за купата на България.

Съперникът на орлетата в четвъртфиналите на турнира за купата на България вече е известен, това е отборът на "Ботев - Пловдив". Играе се в една среща, а домакин е благоевградския тим.

"Ясно е че всеки иска да избегне среща с „Лудогорец“ или пък да му се падне „Литекс“, но за мен по-важното е че сме домакини, след като в два поредни кръга играем навън. „Ботев“ е преодолим съперник, още повече че вече имаме една победа над канарчетата в първенството" - коментира на днешната пресконференция наставникът на „Пирин“. Двубоите от 1/4 финалите ще се играят на 4, 5 и 6 април 2017 година.

Специалистът коментира и очакванията за предстоящото гостуване на „Нефтохимик“. То е първото от серията гостувания за орлетата, които ще се върнат на собствения си терен чак на 30 ноември. Преди това гостуват на “Нефтохимик“, „Черно море“ и „Локомотив - Горна Оряховица“. За мача в Бургас всички футболисти са на разположение на треньора, като у някой от тях има натрупана умора и е възможно да отпаднат от групата.

"Отиваме в Бургас, за да вземем минимум точка, но за целта трябва да сме готови за тежък сблъсък срещу сериозен съперник. Това, което според мен загубихме на собствен терен срещу Верея, не без помощта и на съдията, е редно да си го върнем час по- скоро" - допълни Генов.

Двата отбора са с изравнени шансове за победа, като водещата букмейкърска къща Sportingbet дава минимално предимство за домакините, като поставя коефицент от 2.20 за тяхна победа, докато за „Пирин“ - 2.50.

Отборът потегля за Бургас ден преди мача, като на място ще направи една тренировка. Двубоят е на 4 ноември /петък/ от 15.00 часа на стадион Лазур.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK