Доган пожела успех на протестиращите в парк „Росенец”

Снимка: БГНЕС

Днешният фестивал там е символ на гражданското общество

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган изненада плажуващите на „Росенец”, като се появи ненадейно. Доган беше сам.
Разговорът се проведе през живия плет на имението му, а почетният председател на ДПС беше на една ръка разстояние от участниците в днешния плаж. Доган изслуша организатора на днешния „Доган сарай бийч фестивал” Асен Бонджев, като видимо изглеждаше усмихнат и благоразположен, предаде Дарикнюз.

Той кимаше на мъжа, който говореше, че всички просто искат да живеят законно и добре, и искат бъдеще за България заедно - българи, турци, роми.

Доган слушаше внимателно и отговори "Желая ви успех". Той кимаше одобрително и отговаряше "Добре", а накрая помаха с ръка преди да се прибере към къщата си.

През това време други протестиращи се приближиха и взеха да викат "оставка" по адрес на правителството, премиера и главния прокурор.

Доган им прати и кошница със сладоледи. 

В парк "Росенец" под лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган се провежда фестивал под мотото „Искаме Доган да уволни Борисов”. Организаторите твърдят, че целта им е да покажат, че има гражданско общество и да вдъхнат кураж на протестиращите.

Проявата започна със събиране на камъни от плажната ивица, с която изградиха пирамида. 

„Този фестивал е символ на силата и победата на гражданското общество, защото допреди 3 месеца тук и дрон не можеше да прелети. Това беше може би най-охраняваната точка в България”, каза организаторът Асен Бонджев.

„Трябва да се променят правосъдната система и Изборният кодекс, за да не влизат едни и същи партии постоянно. Искаме електронно правителство и гласуване”, коментира Стамен Симеонов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK