Осъдиха педофил от Хаджидимово

Снимка: Infomreja.bg

Грък и непълнолетен също ще търпят присъди

Окръжен съд – Благоевград потвърди определение на Районен съд – Сандански, с което, по отношение на непълнолетно лице, е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Състав на Окръжния съд прецени, че на този етап са налице достатъчно доказателства за предположение за авторството на обвиняемия в извършеното деяние, за което му е повдигнато обвинение, както и че съществува реална опасност да извърши друго престъпление.  

М. И. е привлечен за наказателна отговорност за извършено деяние по чл.198, ал.1 от НК.  Десет дни преди датата на деянието, за което е обвинен - по отношение на обвиняемия, РС Сандански е одобрил споразумение за прекратяване на наказателното производство по обвинение за престъпление по чл.195 от НК, като му е наложено наказание пробация.

Постановеното определение от Окръжен съд – Благоевград е окончателно и не подлежи на обжалване.

Окръжен съд – Благоевград, потвърди  определение на Районен съд – Петрич, с което е изменена най-тежката мярка за процесуална принуда в парична гаранция, по отношение на  гръцки гражданин, обвиняем за преминаване през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта.

След анализ на събраните доказателства, състав на Окръжния съд прецени, че определението на Районен съд – Петрич е правилно и законосъобразно.

Н. Т. М.  е обвиняем за извършено престъпление по чл.279 ал. 1 от НК, а именно за това, че на 21.01.2021 г. , около 06:30 часа на ГКПП Кулата – Промахон, пред служител на МВР-ГПУ – Петрич, съзнателно е ползвал неистински официален чуждестранен документ – гръцка лична карта, на която е придадено вид, че е издадена от Република Гърция, когато за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

Постановеното определение от Окръжен съд – Благоевград е окончателно и не подлежи на обжалване.

Окръжен съд – Благоевград взе най-тежката мярка за процесуална принуда по отношение на обвиняем за задържане на чужди деца и блудство с 10 – годишно момиче.

След анализ на събраните доказателства по делото  въззивният съд прецени, че  може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към повдигнато му обвинение, както и че е налице реална опасност да извърши друго престъпление, и потвърди определение на Районен съд – Гоце Делчев, с което по отношение на обвиняемия е взета най-тежката мярка за процесуална принуда. 

Д. А. У. е обвинен  в  това, че за времето от 16:00 часа на 20.02.2021 г. до 15:00 часа на 21.02.2021 г. в къща, в Хаджидимово, самоволно  е прибрал при себе си чужди деца, ненавършили 14 – годишна възраст, и незабавно не е уведомил властта или не ги е върнал на родителите им – престъпление по чл. 185, ал. 1 от НК.

Д. А. У. е обвинен и в това, че за това, че за времето от 16:00 часа на 20.02.2021 г. до 15:00 часа на 21.02.2021 г. в Хаджидимово, в къща е извършил блудствени действия  спрямо десетгодишно момиче - престъпление по чл. 149, ал. 2. Т.1

Постановеното определение от Окръжен съд – Благоевград е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK