Прокуратурата обвини майката от Сандански, убила децата си

Снимка: Infomreja.bg

Към настоящия момент е извършено освидетелстване, разпитани са множество свидетели, назначени са експертизи

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят активни действия по разследване за извършеното тежко престъпление – убийството на две малолетни деца.

Досъдебното производство е било образувано, след като вчера, 19.11.2020г., около 17:30 ч., е постъпил сигнал за открити трупове на деца в апартамент на къща, на ул. „Скопие“ в Сандански. Незабавно на място пристигнали полицейски служители, които установили Кристина Дунчева, майката на убитите тригодишно момиче и петгодишно момче.

При условията на неотложност е започнал оглед на местопроизшествието. Иззети са били веществени доказателства, сред които два ножа и сатър.

Към настоящия момент е извършено освидетелстване, разпитани са множество свидетели, назначени са експертизи.
С постановление на наблюдаващия прокурор тридесет и две годишната Кристина е била привлечена в качеството на обвиняем за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца. Деянието е квалифицирано по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 3 и 4, т. 4, пр. 2 и 3 и т. 6, пр. 2 и 3, вр. чл. 115 от НК.
Жената е задържана за срок до 72 часа.

Предвид тежестта на обвинението, за което е привлечена към наказателна отговорност, и характера на престъпното деяние, предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK