16-годишна роди и уби бебето си. Било намерено в хладилник

Снимка: бТВ

На 5. март в 14,52 ч. е получен сигнал от лекари от МБАЛ „Д-р Хр.Стамболски“-Казанлък, за приета жена след раждане, която не дава обяснение къде е новороденото.

След посещение на място се е установило, че около 14,30 часа в болницата, поради влошени стойности на кръвни показатели е приета 16-годишната П. Л., като при прегледа е установено, че на 01.03.2018 г. в къща в казанлъшко село, непълнолетната е родила момченце.

Събраните до момента доказателства сочат, че родилката е умъртвила детето чрез удушаване с ръце. Мъжът, който съжителствал с нея на семейни начала, е сложил новороденото в найлонова торба и го е занесъл в масивна постройка в землището на селото, където го оставил в неработещ хладилник.

Извършен е оглед на местопроизшествие, при който в полиетиленова торба е открит трупа на новороденото дете и плацента. Те са предадени за съдебно-медицинска експертиза в МБАЛ-гр.Стара Загора.

Съгласно заключението на съдебно-медицинската експертиза се касае за новородено дете с вътреутробна възраст от 8 лунарен месец, преживяло след раждането около 10 минути. Причината за смъртта е удошаване. Състоянието на трупа отговаря раждането и смъртта да са станали на 1. март 2018 г.

Днес спрямо 16-годишната П. Л. ще бъде повдигнато обвинение за извършено убийство от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него.

Съгласно чл.120 ал.1 във връзка с чл.63 ал.1 т.4 от Наказателния кодекс, тъй като извършителят на деянието е непълнолетно лице, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до две години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK