Майката, чието дете почина в Падеш, остава в ареста

Снимка: Infomreja.bg

Съдът наложи мярката след като Гергана лежа 72 часа

С белезници и под конвой в съдебна зала влезе 18-годишната Гергана Стоянова, чието бебе почина в бившия селски двор в село Падеш.

Съдът реши наложи постоянна мярка „задържане под стража“ на младата майка.

Служебен адвокат защитава момичето, а морална подкрепа ѝ оказва сестрата на баба ѝ.

Тя е била на почивка в Кюстендил, но живее в София, дошла за мярката - "нямало кой друг". В събота била да види бебето на Гергана. Момичето споделило на роднината си, че се справят. Партньорът ѝ казал, че ги издържа.

Биологичният баща на детето е от Дупница и е в затвора. Той не е припознал детето, нито настоящия ѝ партньор, с когото живее от около 5 месеца в Падеш.

Самият мъж е кравар, който се подвизава от 4-5 години в Падеш. Нает е от местен животновъд да работи в селскостопанския двор. Майката на Гергана също е в Падеш.

Според кмета на Падеш – Георги Бежански, мъжът се е променил след като детето се родило. Грижил се за него. В деня на селския събор Гергана, приятелят ѝ и бебето били навън. Кметът дал 20 лв. на мъжа, за да купи нещо на бебето.

Според местни Гергана е малка и неориентирана.

След като се прибрали от събора около полунощ, легнали да спят заедно с бебето помежду им. В 3 ч. сутринта Гергана станала да кърми, а на сутринта е установено, че бебето не диша.

Лелята на Гергана сподели още, че майката на момичето не полага никакви грижи за нея. Има още две деца от двама различни бащи, а в момента живее с друг мъж. Гергана доскоро е била в Дома в Дупница, защото имала проблеми с партньора на майка си.

Единствено бабата на децата (майка на майката на Гергана) полага грижи за трите си внучета.

Никой от тях обаче не е посетил новороденото.

Виктория Харалампиева – началник на Регионалната дирекция за социално подпомаганесподели за ИНФОМРЕЖА, че от началото на годината са подадени 71 сигнала за деца в риск. На 22 от сигналите не са потвърдени данни за подобни проблеми. За 25 от случаите се работи. 6 от случаите са за насилие, а само един е потвърден. Няма изведени деца от домовете и настанени в институции.

Харалампиева потвърди за ИНФОМРЕЖА, че след инцидента в Падеш е направена проверка от служители на социалното. Майката споделила, че детето е заспала между тях, както стана ясно, а на сутринта вече било мъртво.

Направена е аутопсия и на бебето.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK