Майка роди в шестия месец в дома си, пъхна бебето в найлонов плик

снимка: infomreja.bg, архив

26-годишна жена роди бебето си в шестия месец в дома си и го пъхна в найлонов плик в Дупница. Пеленачето по чудо е оцеляло след намесата на медици от Спешния център в града.

Сигналът за жена с коремни болки е подаден на телефон 112  на 11 декември около полунощ. Само няколко минути по-късно на място е пристигнал екип, който е видял вече родила млада жена с найлонов плик до нея. Оказало се, че вътре било новороденото, обвито в плацента.

На бебето е оказана помощ, извършено е обдишване от медиците. Като по чудо новороденото е спасено. Майката и  детето са транспортирани до болницата в Дупница, откъдето два часа по-късно бебето е закарано в столична клиника за недоносени деца.

„Детето беше с добри показатели, но с оглед на това, че е недоносено, са необходими специализирани грижи за него. То е транспортирано в 3.05 ч. за столична клиника по неонатология”, коментира пред ИНФОМРЕЖА директорът на Спешен център - Кюстендил д-р Анелия Георгиева.

За случая е уведомена и полицията в Дупница.

Това не е първи подобен случай на раждане в домашни условия. Преди около две години жена роди в обор за животни в кюстендилското село Жиленци. По-късно новороденото беше изхвърлено във външна тоалетна, което доведе и до смъртта му. 

 

КОМЕНТАРИ

cccc22:47 - 12.12.2013
Gquri we.Govorqt za ciganite a pyk te sa sy6tite.
PERUN 89317:17 - 12.12.2013
Слава на Бога !
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK