Майка поиска отпадане на 'Спящата красавица' от учебниците, имала неподходящо сексуално съдържание

Снимка: Дисни

Британска майка поиска отпадане от учебната програма за шестгодишните на една от най-известните и любими на децата приказки по света - "Спящата красавица". Причината - пропагандирала, че сексуалните действия без съгласието и на двамата партньори са нещо нормално, предава британският "Телеграф".

Сара Хол от Нортъмбърланд парк, близо до Нюкасъл, заяви, че е загрижена за посланието на приказката, което отправя частта, където принцът целува омагьосаната красавица, за да я събуди от 100-годишния сън.

Според нея не трябва най-малките ученици да се учат, че да целунеш някого без позволение е нещо нормално. Това според нея би повлияло на развитието на децата по отношение на сексуалните отношения.

"Тази приказка не показва по правилен начин сексуалното поведение и съгласие. Това е недопустимо в днешни дни, тъй като децата абсорбират всичко, което им се покаже", каза Хол.

Тя заяви, че не иска приказката да отпадне изцяло от учебната програма, но според нея е по-добре да бъде част от по-горен курс, където да инициира разговор за партньорството и секса между младите. 

"Приветствам разговор за отпадане на приказката от учебната програма", допълни майката.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK