Обраха "Изипей" във Враца и денонощен магазин в София

Снимка: Infomreja.bg

МВР: Няма връзка между обирите

Нов въоръжен грабеж, този път във Враца.

Снощи в 19.16 ч. в РУ-Враца, е получено съобщение, че около 19:15 ч. в ж.к. „Дъбника“ в офис на „Изи Пей“ влезли две лица с маски и въоръжени с хладно оръжие.

След като заплашили касиерката, същата им предала пари от касата.

Столични полицаи изясняват обстоятелствата около извършен грабеж. Сигналът е подаден снощи, около 23 часа. По първоначални данни маскиран мъж нахлул в денонощен магазин в ж.к. „Изток“, заплашил служителя в обекта и отнел наличните от оборота пари. При инцидента няма пострадали.

Мъжът, ограбил столична банка и взел 12 000 лв. е задържан днес, съобщава "24 часа". Той нахлу в клона на бул. "Цар Борис 3."

На 11-и февруари служител на МВР обра игрална зала в Перник. Той е арестуван и напарвил пълни самопризнания.

Същия ден двама маскирани обраха обменно бюро в Шумен. Малко преди 09.00 часа сутринта те нахлули в обекта и завързали служителката на земята. 

Вчера пред медиите директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев заяви: Почти целият ресурс на СДВР и МВР са ангажирани в оперативно-издирвателните действия, предприети след извършените днес и вчера грабежи от банкови офиси.

Той уточни, че на място са извършени огледи, иззети са записите на охранителните камери. Уточнява се маршрутът на извършителя. По думите му, няма връзка между двете престъпления.

Мерките за безопасност и за сигурност на банките  са разписани в Наредба на БНБ. Нашите правомощия са по закона за частна охранителна дейност, подчерта главен комисар Христо Терзийски. Той посочи, че нападенията над такива клонове имат широк обществен отзвук и МВР е активно ангажирано да открие извършителите.

Самите банки ни съдействат, предоставят голям обем от видеозаписи, разговаряме с очевидци и сме отворени за нови техни сигнали. При някои от инцидентите има много добро видеонаблюдение, кадрите от което са предоставени от съответната банкова институция", отбеляза още главен комисар Христо Терзийски.

Директорът на ГДНП уточни, че предстои среща с представители на звената за сигурност на всички столични банки с ръководството на СДВР с цел засилване на мерките за сигурност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK