Благотворително Хелоуин парти замислят в Кюстендил

Снимка: личен архив

Благотворително Хелоуин парти ще бъде осъществено в Кюстендил по идея и инициатива на Елеонора Василева.

Проявата е насрочена за 31. октомври в читалище "Пробуда" от 18 до 20ч. с участието на аниматори. Входът е 3 лева.

Ще има много музика и фотосесия.

Предвижда се да има и малък щанд с лакомства - мъфини, меденки и курабийки, които ще са украсени с хелоуински мотиви. Ще има и допълнителни игри и забавления.

Всички средства събрани от входната такса и фотосесията ще бъдат дарени за каузата на Анастасия, която води дълга и тежка борба за оздравяването си.

Последната стъпка е трансплантация в Германия която струва 230 000€.

Анастасия Арикова е на 32 години от Сливница. През 2015 год. заболява от остра бифенотипна левкемия с Филаделфийска хромозома. Веднага започва химиотерапия, която при Анастасия води до тежки усложнения. По тази причина 9 месеца се отлага костно-мозъчната трансплантация, която е наложителна при нейния вид левкемия. На 18. януари 2017 г. Анастасия е трансплантирана в България.

Трансплантацията минава успешно. 3 месеца след изписването резултатите са много добри. За съжаление, в края на май 2017 година при профилактичен преглед на околомозъчната течност (ликвор) се установява рецидив. Започва ново лечение.

През декември изследванията отчитат втори рецидив.

Тогава Анастасия и близките й решават да потърсят второ мнение в Германия. Становището, което получава, е, че състоянието й изисква незабавна намеса и след влизане в ремисия – втора костно-мозъчна трансплантация. Офертата на Университетска клиника Лайпциг е на стойност 230 000 евро и включва химиотерапия и алогенна трансплантация на стволови клетки от неродствен донор. Анастасия подава заявление в Комисия за лечение в чужбина за финансиране на лечението в Германия. Три месеца по-късно получава отказ. Това я принуждава да започне дарителска кампания.

"Завърших първата кампания за нея , а именно 10 дена, 10 рози,10 крачки по-близо! В Благоевград на 19. октомври ще се проведе традиционно благотворително Тоше Парти посветено на макединския изпълнител Тоше Проески. Събраните средства от вечерта ще бъдат също дарени за каузата на Анастасия, а след това обсъждаме вариант за коледен базар ,който да се проведе в началото на декември", уточни Елеонора Василева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK