Магията на фолклора завладя Кюстендил с откриването на "Сребърна пафта"

Снимки: Infomreja.bg

Магията на фолклора завладя Кюстендил с откриването на XIV издание на фолклорния международен фестивал "Сребърна пафта".

Участниците в него от Мексико, Индонезия, Турция, Сърбия и България дефилираха от хотел "Велбъжд" до площад "Велбъжд", където се изви едно кръшно българско хоро.

Официално фестивалът бе открит от Димитрина Укалска - началник отдел "Култура и духовно развитие" към община Кюстендил.

"Фестивалът "Сребърна пафта" е едно събитие, което ни събира. Едно събитие, което носи много настроение, цветове и ритми от различни краища на света. Едно събитие, което ни сближава и ни прави щастливи, защото музиката и танца отварят сърцата ни за доброто.

Ритъмът с неговата автентичност и мъдрост сякаш ни казва, че всички ние сме едно и това е най-голямата сила, дадена ни от Бог. Пожелавам спорна работа на организаторите, на всички вас публиката пожелавам хубави вечер, настроение и приятни преживявание. На всички участници пожелавам на добър час и успешно представяне", каза Димитрина Укалска.

Първи на сцената на Арката се представиха домакините от ФТА "Пауталия", а поради влошаване на времето програмата продължи в читалище "Братство 1869".

Организатори на фестивала са НЧ "Пауталия 2008" и Община Кюстендил.

Концертите продължават на 27. и 28. юли от 18. 00 часа на Арката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK