Община Струмяни сподели своя празник с приятели, съмишленици и партньори от пет държави (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

И тази година китната община Струмяни събра за своя празник местните жители, посрещна стотици гости – приятели, съмишленици и дългогодишни партньори от пет държави. Дойдоха и хора, които милеят за родния си край и които винаги носят частица от него където и да се намират по света.

Гостоприемните домакини бяха подготвили богата музикална програма, в която отново акцент бяха местните самодейни групи и изпълнители.

Празникът на общината – 7-и април, бе отбелязан в навечерието на датата, на красиво украсената открита сцена на едноименния площад в Струмяни.

Началото на празничния концерт дадоха децата от ДГ "Патиланци" и СУ "Св. Паисий Хилендарски" - с. Микрево, самодейни състави от читалищата в с. Микрево, с. Струмяни, с. Илинденци, с. Никудин и с. Игралище и танцов ансамбъл „Малешевци“ при НЧ „Братя Миладинови“ - с. Микрево.

Кметът на община Струмяни, Емил Илиев, поздрави и приветства с „Добре дошли“ всички жители и гости.

„За мен като кмет има особено значение фактът, че вече седма поредна година сме заедно – заедно в емоцията и настроението на този празник, заедно и в работата, която вършим за доброто на нашата община. Дългият път, който изминахме, дава своите резултати и свидетелство за това са реализираните проекти и предстоящите нови такива, свързани с изграждане на социални центрове за лица с психични разстройства – с. Каменица, Социален център в Нова Махала – с. Микрево, Информационен център – с. Микрево, няколко инфраструктурни проекта, свързани с обновяване и подобряване на уличната и канализационната мрежа на територията на общината, основен ремонт на Детска градина „Патиланци“, нова инфраструктура по коритото на река Цапаревска. Накрая да не забравим, че предстоящото откриване на КПП – КЛЕПАЛО е още една голяма стъпка към развието на общината и ще разкрие много възможности за населението“, направи своеобразен отчет от сцената кметът Емил Илиев.

Той отбеляза, че новият облик на общината изправя общинското ръководство, но и местните хора пред нови предизвикателства – съвместна грижа за новите придобивки: „За да може да им се наслаждаваме, но и да ги опазим, за да можем да живеем в една истински европейска община. Наш дълг е да запазим наследеното и да предадем на поколенията след нас силния дух и традициите на нашата община. Искрено вярвам, че с общи усилия можем да превърнем община Струмяни в още по-просперираща и по-красива, отколкото е в момента, имаме големи мечти - за благоустрояване и за по-добър живот. Продължаваме с всички сили да се борим и да развиваме нашата община!“, каза още в словото си Илиев.

Той честити празника на жителите на общината и им пожела да бъдат благословени и никога да не спират да вярват в себе си и да следват мечтите си. Отправи и специални благодарности за десетките поздравителни адреси и благопожелания, които бяха получени за празника на община Струмяни.

Сред официалните гости, които също отправиха своите приветствия, бяха Ан-Мари Мускат Фенех Адами – кмет на община Нашар, Република Малта; Джовани Рувольов – кмет на община Калтанието - остров Сицилия, Република Италия; Василиос Летциос – община Агия, Република Гърция; Ванеса Дзеладини – община Нове Место – Република Словения; Златка Яневска - председател на Общински съвет – Струмяни; отец Георги Танчев; Илина Якова – управител на асоциация „ЮНИ – ПАРТНЕРС“, кметове и кметски наместници от общината, общински съветници и други.

Концертът продължи с участието на гост-изпълнителите Радостина Паньова, Димана Боянова и Михаела Филева.

Празничната заря допълни приятната атмосфера и веселието, което цареше през целия ден в Струмяни.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА
 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK