Община Рила стартира проект за лични асистенти и екскурзоводи на туристи с увреждания

Снимка: Infomreja.bg

Община Рила обяви изпълнението на проект „Достъпен туризъм в Рила планина“ - адаптиране на социална иновация и изграждане на капацитет за въвеждане услугата достъпен туризъм в Община Рила”.

За пръв път българска община въвежда модерната концепция за създаване на достъпен туризъм, като специализиран туристически продукт и възможност за създаване на допълнителна заетост.

Основната цел на проекта е да се създаде и популяризира услугата достъпен туризъм за хора с увреждания, като се обучат 30 икономически неактивни и безработни лица, които да започнат работа като лични асистенти и екскурзоводи на туристи със специфични нужди.

Така хора в неравностойно положение и хората с увреждания ще имат по-добри възможности за посещение и разглеждане на забележителностите в общината – Рилския манастир, Кирилова поляна и близките Стобски пирамиди.

Международен партньор по проекта е Асоциация Удруга Замисли от Загреб, Хърватия. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK