Набират хора за преброяването през 2021 г. в Община Банско

Снимка: НСИ

Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер

Започна набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. Преброяване на населението и жилищния фонд.

В срокдо 30 октомври кандидатите трябва да подадат заявление по образец в общината. Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 (линк към документите) и в сайта на общината.

При предстоящото преброяване ще бъдат ангажирани над 23 000 преброители и около 6000 контрольори в цялата страна, които ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Разбира се, трябва да бъдат комуникативни.

Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издаденаот НСИ.

Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители.Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK