Над 150 състезатели идват за Международния турнир по батут в Кюстендил

Снимки: Личен архив

"Купа Независимост" събира представители на 6 държави

Над 150 състезатели от 6 държави ще вземат участие в четвъртото издание на Международния турнир по скокове на батут "Купа Независимост" в Кюстендил.

Спортната проява се организира от кюстендилския спортен клуб по скокове на батут "Евротрамп", с президент Иво Кръстев, със съдействието и подкрепата на Община Кюстендил, Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по скокове на батут.

Турнирнирът ще се проведе в рамките на два дни - 21 и 22 септември, като в спор за отличията в рзличните възрасти и категории ще влязат представители от България, САЩ, Гърция, Турция, Грузия и Украйна.

"Приятно изненадани сме от големия интерес към тазгодишното издание на турнира. Всяка изминала година мащабите на събитието се разширяват, като през 2019г. участие ще вземат и състезатели от друг континент - Северна Америка.

Горди сме, че само за няколко години успяхме да постигнем такъв успех. Когато за първи път организирахме международен турнир, ние подходихме с неувереност, не бяхме сигурни кой ще прояви интерес, предвид малката зала и недотам перфектните условия в нея. Но още в първата година получихме заявки от няколко държави.

Да, организацията на толкова мащабно събитие не е лесна, но пък след това удоволствието от свършената работа е голямо. Смея да твърдя, че и тази година няма да отстъпим на предишните три, дори напротив.

Досега сме получили заявки от 10 български клуба, 2 гръцки, 1 американски, както и от националните отбори на Украйна и Грузия.

Очакваме за датите 20-22 септември в гради ни да пристигнат около 300 човека - всички те обединени от интерес към спорта", сподели Кристияна Кръстева, която е един от главните организатори на тазгодишното състезание.

На 21 септември програмата предвижда квалификационен кръг на голям батут - индивидуално и синхрон, както и на двоен мини батут.

Във втория ден от надпреварата е финалния кръг на голям батут - индивидуално и синхрон, както и на двоен мини батут.

След края на състезателната програма предстои награждаване на победителите и връчване на Купа "Независимост" на страната победител.

Входът за състезанието, което ще бъде в залата по батут на стадион "Осогово", е свободен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK