Лъвчетата от "Петромакс" се представиха в Черна Гора и Турция

Снимка: КК "Петромакс"

На 8., 9. и 10. декември се проведе XVIII Балканско първенство по карате за кадети и джуниори до 21 годишна възраст – WKF World Karate Federation – Световна карате федерация.

Град Херцег Нови, Черна гора, посрещна 740 каратеки от 11 държави (Черна гора, Сърбия, Македония, Турция, Румъния, Хърватия, Босна и Херцеговина, България, Словения, Косово и Албания).

Двама възпитаници на КБИ "Петромакс" взеха участие - Виктория Росева от СУ „Иван Вазов“-Плевен, и Евгени Йорданов, възпитаник на СУ „Георги Бенковски“-Плевен - направиха достойно представяне на първенството,  въпреки че не се прибраха с медали.

Росева се състезава в дисциплината кумите индивидуално при жените до 21 годишна възраст в категория до 55 кг., където взе среща срещу Сърбия с резултат 2:1, след което загуби от представителка на  Босна с равен резултат 1:1, но с първа отбелязана оценка от Босненката. Представителката от Босна изтегли Виктория да се бори за трето място. На репесажите Българката се изправи срещу Хърватия. Оспорвания двубой завърши с равен резултат 0:0, но Росева губи срещата от съдийско решение 3:2 в полза на Хърватката и се класира на седмо място. Евгени Йорданов също се състезава в дисциплината кумите индивидуално, но в категория до 52 кг. при кадетите.

Йорданов надви черногорец с резултат 2:0, а след това игра срещу представител на Македония и загуби с 3:2. За жалост македонецът губи следващата среща и така Евгени не продължава по нататък в надпреварата. 

Двете лъвчета макар и леко разочаровани все пак се връщат с много хубави преживявания и нови приятели: „Ще излъжем ако кажем, че не сме разочаровани. Все пак сме тренирали упорито за това Балканско, но през изминалата 2017 година започнахме едни.. а сега, в края й.. сме други. Определено имаме подобрение в спортно-състезателната игра и като цяло сме на едно по-горно ниво. Продължаваме напред към следващите състезания."

От 15. до 1.7 декември се проведе и престижното международно карате състезание – Турнирът „Turkish Karate Open 2017“,  отново мероприятие на Световната карате федерация WKF за всички възрастови групи.

Спортна зала „Олимпик“-Истанбул, и турският Карате Опън 2017 посрещнаха 2016 участници от 27 държави, които мериха сили във всички дисциплини – кумите и ката – отборно и индивидуално. Официалното откриване на състезанието направиха кметът на Истанбул и президентът на Турската карате федерация – домакини на състезанието. Плевенската школа по бойни изкуства „Петромакс“ участва на състезанието с четирима състезатели – Евгени Йорданов и Максим Христов – възпитаници на СУ „Г. Бенковски“, със спорт „Карате“ към клуб „Петромакс“ и инструкторите на школата Станимир Недялков и Ивайло Петков, придружени от старши инструктора на школата сенсей Русалин Русалинов – президент на КК „Петромакс“  и вицепрезидент на Българската национална федерация по карате. Максим и Евгени не успяват да се класират до игра за медали, но сенпаите им определено им показаха как се прави. Двамата мериха сили в дисциплина кумите индивидуално.

Станимир Недялков грабна бронзов медал и III място в категорията до 75 кг. при 46-50-годишните ветерани, а Ивайло Петков стана Вицешампион в същата дисциплина в категория над 75 кг. при 35-40 годишните. Шихан Русалинов бе награден от президента на Турската карате федерация за принос в развитието на двустранните отношения в областта на карате. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK