Лъвчетата на „Петромакс“ извоюваха 6 златни, 6 сребърни и 8 бронзови титли

снимки: Ани Антонова

 

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

 

На 31 март в град Кнежа се проведе IX Национален турнир по карате „Купа Кнежа” за възрастова група деца. Турнирът е най-силното регионално състезание за тази възрастова група и се явява като проверка на подготовката на младите каратеки преди Националното първенство за деца в град Сливен (7,8 Април 2012 г.). Организатор на турнира бе Българската национална федерация по карате (БНФК), а домакини – Централен полицейски карате клуб (ЦПКК).

На двете татамита в залата се състезаваха близо 200 състезатели от общо 15 карате клуба от страната. Турнирът бе само за дисциплина кумите индивидуално, а за най-малките имаше Макивара – където възглавниците играят ролята на опонент, за да няма наранени, а оттам и разплакани каратеки в т.н. категория „памперс” / „биберон”.

Контрол на техниките и избягването на ‘контакт’ се постига трудно и с много работа, а при най-малките се намират начини да се избегне възможност за контакт като цяло – макиварата е идеален уред за това начинание. Официалното откриване на турнира, с кратко обръщение към състезателите и гостите, направи кметът на град Кнежа – г-н Шарабански. КБИ „Петромакс” за 9-та поредна година грабна Купата на Кнежа и я донесе в родния Плевен. Лъвчетата на Петромакс извоюваха 6 златни, 6 сребърни и 8 бронзови титли.

Каратеките на КБИ „Петромакс”, които играха на 9те финала и се пребориха за шампионски и вицешампионски титли са:

Богомил Занков, който стана шампион на категория до 48 кг. при родените 1997, 1998 год., след като победи опоненти от КК „Динамо-Две Могили” и КК „Алеко”.

Клубен финал в категория до 57 кг - съотборниците Петър Йотов и Христо Димитров станаха Шампион и Вицешампион на категорията. Настървени за титлата - шампион, след като всеки от тях се пребори с поне 4-ма опоненти от различни карате клубове, двамата бяха малко разочаровани, да се срещнат на финал. Подобно на момчетата, и при момичетата имаше две каратеки на Петромакс на финала в категория ‘опън’ – най-силната категория (тъй като няма ограничения в килограмите). Шампион стана Никол Христова, а със сребро се окачи Изабел Кръстева.

При родените 2000 и 2001 година отлично представяне направи Теодор Димитров – вицешампион на категория до 42 кг. Димитров надви опоненти от КК „Компас”, КК ‘Калоян” и ЦПКК, но загуби на финал от представител на КК „Калоян”, който имаше малко по-голям състезателен опит от Теодор.

Шампион стана и роденият 1999 година Александър Николов. Сашко игра в много натоварена категория – над 57 кг., където се срещна с опоненти от КК „Дарис”, КК „Динамо” и КК „Шото”, игра 5 срещи, но в крайна сметка извоюва желаната титла.

При момичетата златна медалистка стана Виктория Росева, която срещна трудности на финала с опонентка от КК „Асикс”, но успя да надвие състезателката от другия клуб и се качи на най-горното стъпало на състезателната стълбица за категория над 47 кг. При категория до 47 кг. – момичета, на първо място се класира Ивет Горанова – възпитаничка на СУ „Г. Бенковски” – гр. Плевен със спорт карате, а на второ място е съотборничката й Йоана Йорданова. Последните два сребърни медала са на Георги Ценов (в категория до 57 кг.) и на Станислав Цанов – в категория до 48 кг.

Отлично представяне направиха още:

От родените 1997,1998г.:

Стилян Маринов – бронзов медал – категория над 65 кг.

Християн Цветков – 5то място – категория до 48 кг.

Евгени Михайлов – бронзов медал – категория до 57 кг.

Ивайло Киров – 3то място – категория до 65 кг.

Габриела Горанова – бронзов медал – категория Опън

Вероника Йорданова – 5то място - категория Опън

Габриела Иванова – 5то място - категория Опън

Родени 2000, 2001 год.:

Тихомир Ганков – 3то място – категория над 42 кг.

Юлиян Андреев – 3то място – категория до 42кг.

Дара Ганчева – 3то място – категория Опън

 

Родени 1999 год.:

Виктор Маджов – 5то място – категория до 40кг.

Илиян Минев – 3то място – категория до 48кг.

Виктория Йорданова – 3то място – категория над 47кг.

Каратеките на КБИ „Петромакс” се готвят за идното Национално Първенство за възрастова група деца, което ще се проведе на 7,8 Април в град Сливен.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK