Прокуратура започва проверка на "Юлен" по сигнал на „Зелените”

Снимка: Infomreja.bg

На 26.02. до главния прокурор е постъпил сигнал от Политическа партия  „Зелените“, в който са изложени факти за допуснати множество нарушения на действащото законодателство при сключване и изпълнение на  договор за отдаване на концесия на територия в Национален парк „Пирин”.

Иска се извършване на проверка за действителния собственик на концесионера „Юлен“ АД, както и установяване на нарушения от страна на този концесионер, свързани основно с  ползването на площи, значително надвишаващи размера на концесионната територия по договор и с наличието на обекти на трети лица там.

Поставят се и въпроси относно разрешения за ново строителство, издадени на концесионера, но попадащо извън зоната на територията по договор, като и относно свързаност между „Юлен” АД и федерация по ски, с оглед получаване и разходване от същата на средства от държавния бюджет.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди извършване на лична проверка от прокурор от Върховна касационна прокуратура предвид съдържащите се в сигнала данни за престъпления против околната среда, както и престъпления по служба от представители на изпълнителната власт.

Проверката ще бъде извършена в двумесечен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK