Лудогорец с единия крак в групите на Шампионската лига

Източник: LAP.bg

Лудогорец направи тази вечер първата си голяма стъпка към влизането в групите на Шампионската лига, съобщава Тopsport.bg. Шампионите на България спечелиха домакинството си на Виктория (Пилзен) в плейофа за влизане в групите на надпреварата. 

"Орлите" решиха всичко през второто полувреме, като спечелиха срещата с 2:0, с попадения след почивката на Мисиджан и Моци. Румънецът беше точен от бялата точка. Задачата не беше никак лесна за домакините, защото чешкият шампион е изключително коварен съперник. Въпреки това разградчани вече имат съвсем реални шансове за продължаване напред, като повториха, а дори и надхвърлиха представянето си от мачовете с Цървена звезда в предния кръг на турнира. 

Виктория достигна доста трудно до този етап от надпреварата. Чехите направиха две равенства срещу азербайджанския Карабах, като голът на чужд терен в реванша, който падна 5 минути преди края на мача, се оказа решаващ. Отборът обаче натрупа доста опит в евротурнирите в последните години и знаеше какво трябва да направи, за да постигне целта си. 

Същото обаче важеше и за Лудогорец, който беше гладен за нови успехи, особено след провала с Милсами миналата година. С достигането си до тази фаза, българският шампион вече си гарантира, че ще продължи участието си най-малкото в групите на Лига Европа. Целта пред "орлите" обаче е по-голяма и те искат отново да бъдат сред най-големите в Шампионската лига.

Е, първата крачка към реализирането на тази цел вече е направена. Това стана възможно след уникална втора част от днешния двубой, записана от българския шампион. След нулево първо полувреме, само 6 минути след почивката лудогорци вече бяха повели в резултата. Това стана възможно след като Кафу бе съборен в наказателното поле и реферът Марк Клатенбърг отсъди наказателен удар. 

Зад топката застана Моци, който не сгреши, откривайки резултата на Националния стадион. В 64-ата минута, след вихрена акция за домакините, Мисиджан получи топката в наказателното поле и от близка дистанция удвои предимството на "зелените" - 2:0! 

Виктория се хвърли в предни позиции, а за Лудогорец това бе чудесна възможност да разкрие потенциала си, с който разполага при играта на контраатака. Така или иначе нова промяна в резултата не беше записана, а в последните минути влезлият като резерва Клаудиу Кешеру дори можеше да оформи класиката, но пропусна да се разпише с глава от непосредствена близост. 

Лудогорец чака спокойно реванша и вече мечтае за групите, докато Виктория ще трябва да хвърли всичко в реванша, ако иска да остане в голямата игра.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK