Лудогорец изрита Лацио!

снимка: БГНЕС

Невероятният поход на Луодгорец в Европа продължава! След невероятна драма и 3:3 срещу Лацио разградчани са на осминафинал в Лига Европа, пише sportni.bg. Те губеха с 0:2 в началото на втората част и с 2:3 две минути преди края, но намериха сили и изхвърлиха именития си съперник от надпреварата.

Мачът започна по възможно най-зловещия сценарий за Лудогорец. Още в 30-ата секунда родният шампион изоставаше с един гол и преднината му от първия мач беше заличена. Тогава Кейта Балде направи страхотен пробив по левия фланг и се озова сам срещу Владислав Стоянов, от чието слабо изчистване се получи и атаката. Нападателят стреля, топката рикошира във вратарят и влезе в мрежата му.

Това попадение нямаше как да не се отрази негативно на разградчани и те позволиха още няколко опасни атаки на противника. Кейта обаче пропусна, а в 12-ата минута Антонио Кандрева дори отбеляза втори гол. Той беше отменен заради доста тънка засада. След това българският шампион се окопити. Първата опасност пред Федерико Маркети беше в 14-ата минута, когато Марселиньо се озова сам срещу него.

Бразилецът обаче стреля изключително нескопосано с коляното и топката не се оказа трудна за римския вратар.
Малко след това той направи още един непростим пропуск от чиста позиция като не уцели вратата, а Роман Безяк със задна ножица прати топката в ръцете на Маркети.

В средата на първата част играчите на Лацио имаха претенции и за дузпа заради игра с ръка на Йордан Минев. Такава наистина имаше, но съдията прецени, че родният национал не я е използвал умишлено. В крайна сметка до почивката нови попадения не паднаха, а може да се каже, че римляните изиграха най-силното си полувреме от двата двубоя.

През втората част разградчани започнаха доста активно, но това не доведе до кой знае колко сериозни опасности пред Маркети. Гостите също създадоха напрежение пред Стоянов, но Антонио Кандрева не беше точен. И тъкмо когато изглеждаше, че Лудогорец поема инициативата, италианците нанесоха на пръв поглед смъртоносен удар. В 54-ата минута резултатът стана 2:0.

Тогава играчите на Лацио проведоха контраатака по учебник след наивно загубена топка от Михаил Александров. Оджени Онази проби с мощна крачка, намери пред наказателното поле Брайън Переа, който елегантно пусна топката между краката на Стоянов за 2:0.

Вместо да рухнат обаче момчетата на Стойчо Стоев се хвърлиха здраво напред. В 64-ата минута Роман Безяк тресна гредата, а Марселиньо закъсня за добавката. Но и това не отказа българския тим. В 67-ата минута Фабио Ешпиньо намери прекрасно в коридор Безяк, той стреля без забавяне, топката рикошира у Лукас Билия и направи безпомощен вратаря Маркети за 1:2.
Това окрили българския тим и той се хвърли яростно в атака. Положения нямаше, но се усещаше напрежението в отбраната на Лацио.

И постоянството на разградчани даде резултат. В 79-ата минута Христо Златински изстреля бомбен шут от 25 метра, Маркети сгреши и топката зад голлинията му - 2:2. Трибуните полудяха от радост, но тя трая твърде малко. В 82-ата минута Лукас Билия беше изпуснат от защитата на Лудогорец и стреля отблизо с глава. Стоянов изби, но в краката на Мирослав Клозе и резултатът стана 3:2 за римляните.

Всичко изглеждаше приключило за родния шампион, но момчетата на Стойчо Стоев не сведоха глави. Те видяха, че няма какво да губят и се хвърлиха напред. В интерес на истината, положения пред Маркети липсваха, но гол за щастие падна. В 88-ата минута една изритана топка създаде смут в наказателното поле на Лацио, защитниците не се разбраха и зад тях изскочи Жуниор Кишада.

Бразилецът, който малко преди това беше влязъл като резерва, преодоля излезлия неразчетено Федерико Маркети и отбеляза за 3:3, което класира родния шампион напред.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK