„Лудогорец” има нов треньор

Снимка: nova.bg

Той впечатлил собствениците на Клуба

Литовецът Валдас Дамбраускас е новият старши–треньор на „Лудогорец”. 43-годишният специалист, който остави отлични впечатления с работата си в литовското, латвийското и хърватското първенство, беше предпочетен от ръководството на клуба пред няколко именити български и чуждестранни специалисти, с които бяха водени интензивни разговори в дните около Коледа.

Дамбраускас е в полезрението на „Лудогорец” от няколко години предвид репутацията му на един от най-прогресиращите млади треньори и по тази причина бе поканен на разговори. Той впечатлил собствениците на Клуба Кирил и Георги Домусчиеви с концепцията си за развитието на отбора и вижданията си за игровия облик на „Лудогорец”, заради което получи доверието да застане начело на деветкратните шампиони.

Дамбраускас пристига в България за началото на подготовката с екипа си, който включва асистент-треньор, кондиционен треньор и видео анализатор. В щаба му остават Станислав Генчев, специалистът „Спортни науки“ Иън Кол, анализаторът Рафаел Ферейра, както и треньорът на вратарите Здравко Здравков. Дамбраускас ще бъде представен пред медиите идната седмица в София.

Валдас Дамбраускас завършва висшето си образование в Англия през 2009 г. Дипломата му е от престижния London metropolitan university. Впоследствие работи в Брендфорд, както и в няколко местни школи. За последно бе треньор на хърватския „Горица”, с който завърши на трето място есенния сезон в местното първенство. Преди това е водил латвийския РФС, с който печели купата на страната, както и литовските „Екранас” и „Жалгирис”. С клуба от Вилнюс е двукратен шампион на Литва. Дамбраускас е бил селекционер и две национални гарнитури на бившата съветска република./nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK