Лудогорец е шампион на България за осми пореден път

Снимка: БГНЕС

Лудогорец е новият-стар шампион на България след успех у дома над Черно море с 4:1

Отборът на Лудогорец е новият-стар шампион на България. Разградчани триумфираха с шампионската титла за осми пореден път след убедителен успех у дома над Черно море с 4:1 в последна среща от 36-тия кръг на първенството.

Домакините влязоха в двубоя с точка аванс пред основния преследвач ЦСКА-София, като победата щеше да им гарантира нов триумф в Първа лига. Стартът на „зелените“ бе летящ, след като Димо Бакалов откри резултата още в 10-та минута след колективна грешка в отбраната на Черно море. „Моряците“, обаче, отвърнаха бързо на предизвикателството, след като изравниха чрез Жоржиньо в 23-та минута, който реализира след добро центриране на Родриго Енрике.

Десет по-късно „милионерите“ възстановиха преднината си чрез Якуб Швиерчок, а това определено даде допълнително спокойствие на възпитаниците на Стойчо Стоев. След почивката домакините убиха интригата с нови два гола, а полският нападател оформи своя хеттрик с попадения в 58-та и 71-та минута.

В другия двубой, който вървеше успоредно с този в Разград и отговаряше пряко за титлата, ЦСКА-София се сбогува със своите привърженици на стадион „Българска армия“ с късен успех с 1:0 над Ботев (Пд), който обаче се оказа крайно недостатъчен за първа титла на „червените“ от 2008 година насам. Първата част в София премина при равностоен характер, като армейците рядко достигаха до опасни ситуации пред вратата на Даниел Кайзер, докато пловдивчани бяха компактни в защита и не допуснаха изненади.

През второто полувреме ЦСКА вдигна оборотите и за гостуващия състав стана далеч по-трудно. Въпреки развитието в полза на Лудогорец в другия мач, те търсеха неистово победата и след две греди на Рубен Пинто и Нуно Томаш, и куп други пропуски, най-накрая достигнаха до успеха след центриране от ъглов удар, при което влезлият като резерва Жоржиньо се оказа най-съобразителен и простреля Кайзер за 1:0.

Така „червените“ завършиха сезона на точка от новия-стар шампион на страната Лудогорец, който продължава своята хегемония в българското първенство. Разградчани ще играят в квалификационните кръгове за влизане в групите на Шампионска лига, докато ЦСКА ще се бори за участие в груповата фаза на Лига Европа. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK