ПГ по МСС „Пейо Яворов“ – Гоце Делчев, изпрати поредния си випуск

Снимка: Infomreja.bg

Директорът връчи награди на отличилите се ученици, учители и служители

 

 

Днес следобед в двора на ПГ по МСС сякаш оживяха картини от Вазовото творчество. В красиви народни носии бяха облечени ученици, учители , а във войводска униформа и подобаващо оръжие – директорът на училището Ангел Живков. Всичко това – в чест на випуск 2020, дванадесетокласниците, които днес се простиха с училищното знаме, с класните стаи, с преподавателите.

Според ритуала, пред строя най-напред минаха знаменните групи и пред стихналото множество прозвучаха ясно и отчетливо вълнуващите слова: „Предавам знамето чисто и неопетнено!“

Не по-слабо въздействащи бяха думите, с които класните ръководителки на 12-и клас – Соня Белева и Янка Стаменова, се обърнаха към своите ученици. Те им пожелаха да достигнат не непременно най-високия, но най-желания връх.

От името на завършващите приветствие поднесе Иван Узунов от 12.б клас. Той поздрави учителите със стихотворение, посветено на тях.

В словото си директорът на професионалната гимназия – Ангел Живков, изрази своята гордост  от факта, че тази година завършва първият випуск на специалността „Горско стопанство“, професия „Лесовъд“. Пътят дотук директор и ученици са извървели заедно.

И тази година ръководителят на учебното заведение връчи награди на отличилите се ученици, учители и служители.

За ученик на годината беше  номинирана Надежда Димитрова от 11.а клас.

Купа и двудневна екскурзия с училищния автобус – това е наградата на учениците от 9.а, обявен за клас на годината.

Учител на годината е Айше Хаджиоли, а служител на годината – Илия Каракепелиев.

Директорът връчи и наградите – плакети и грамоти, които община Гоце Делчев дава на най-изявените учители и ученици. От учителите това са Иван Пиргов и Елизабет Топов, а от учениците – Иван Узунов, Надежда Димитрова и Амиде Таирова.

След като се простиха със знамето и си отчупиха от питата със сол, зрелостниците влязоха в училището, за да обиколят за последен път класните стаи. А на двора продължи да звучи една от най-българските песни – „Притури се планината“.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK