Лятната академия за децата от Гоце Делчев завърши. Официалното закриване е утре с награди и изненади

Снимка: Община Гоце Делчев

Завърши Лятната превантивна програма „Аз обичам доброто“, организирана от Община Гоце Делчев и Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица, съобщиха от пресцентъра на Общината.

От там съобщиха още, че официалното закриване ще се състои утре, 8 септември, от 11.00 ч., в Дома на културата.

По време на закриването ще бъдат наградени най-активните участници, доброволци и партньори.

Лятната програма „Аз обичам доброто“ бе открита за деца и ученици от Гоце Делчев на 04.07. в заниманията, в която се включиха много деца и прекараха едно чудесно лято в различните клубове със занимателни и възпитателни дейности. Заниманията бяха напълно безплатни и се провеждаха почти в Градския парк на Гоце Делчев, като удовлетворението от програмата на децата и родителите е огромно.

В клуб „Добро сърце” децата се занимаха два пъти седмично с благотворителни инициативи, посещения в домове и социални институции за подпомагане на стари хора и деца с увреждания, благотворителни акции, тематични презентации, занимателни игри и др.
Дейностите в клуба „Приятели на природата” също бяха два пъти седмично и представляваха голям интерес за децата, които се занимаваха с природозащитни акции и дейности по опазване на природата, озеленяване, тематични презентации и дискусии, походи в планината, умения за ориентиране и др.

„Сръчните ръчички” пък под ръководството на талантливите доброволци се занимаваха с декорация, квилинг, изработване на различни еко сувенири, плетене на гривни и др.

Незабравимо ще остане това лято и за децата от клуб „Риболов”, които всяка събота провеждаха своите атрактивни излети, свързани с хобито им и с много емоции.

Посещенията на сградата на ЛРС „Сокол” в Гоце Делчев, запознаването с риболовните принадлежности, видовете риба и най-вече риболова във водоемите в близост до града с осигурения транспорт, ще останат като спомени от прекрасното лято за участниците.
Тренировките в клуб „Баскетбол”, които се провеждаха всеки вторник и четвъртък в двора на Второ основно училище, се отразиха също прекрасно на децата от клуба.
Интересни бяха дейностите и в клуб „Победи себе си” с разнообразните  спортни занимания, които се провеждаха на спортната площадка в парк „Панорамата”.

Клубовете по „Рисуване”, „Забавно лятно четене”, „Киномания” с  безплатните кинопрожекции и тематични дискусии по филмите в кино „Парадизо“, забавното моделиране на мозайки в клуб „Мозайко” с природни материали - семена, пясък, камъни и теракота, наистина освен много полезни за децата бяха и изключително заниманелни с прекрасни преживявания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK