Деница Сачева: Това не е протест на майки на деца с увреждания, а тежки политически провокации

Снимка: nova.bg

Министърът даде брифинг относно политиките, насочени към хората с увреждания

Току-що завърши брифинг, който даде  министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Брифингът се проведе съвместно с представители на организации на хората с увреждания.

"Събрали сме се заради опита една поредна провокация да бъде представена като защита на правата на хората с увреждания. Говори се много за това, какво е направило правителството за хората с увреждания. От 2009 година разходите на Министерството на труда и социална политика за хора с увреждания са били 245 млн.лв., а за 2020 година -  921 млн. лв.", каза тя и представи данни за политиките и програмите на правителството.

"Това, което се случва на улицата, не е дневният ред на хората с увреждания. Те имат нужда не само от пари, но и от конкретни идеи. Въпреки деструктивния характер на поведението на Вера Иванова, тя е част от работните групи на социалното министерство. Като член на тези групи, тя получава информация , документи, справки и има възможност да участва в активния диалог. Сами преценете дали да наричате това, което се случва отвън, протест на майки на деца с увреждания. Това не е протест на майки на деца с увреждания, а тежки политически провокации", категорична бе Сачева.

Според представители на организации на хората с увреждания за пореден път се прави опит за противопоставяне на едни хора с увреждания на други. Всички те заявиха, че през последнте няколко години е направено много за тях и този процес трябва да продължи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK