Делчево отново посреща Илияна Йотова на Трифон Зарезан

Снимка: Община Гоце Делчев

И тази година село Делчево ще стане център на организирания от община Гоце Делчев празник, посветен на Трифон Зарезан. Отново тук ще дойдат хора от близо и далече, за да се повеселят заедно на площада. За втора година между тях ще е вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

Тази година комисията в конкурса за най-добри вина и ракии ще оглави лично председателят на Асоциацията на сомелиерите в България Михаил Марковски.

В събота, 9-и февруари, той ще изнесе лекция в Делчовския хан за винопроизводството в района и за най-доброто комбиниране на различните видове вина с храната. Лекцията ще започне в 13.00 часа, а час по-късно на същото място ще се проведе конкурсът. Най-добрите винопроизводители и майстори на ракия ще бъдат наградени на другия ден, по време на празничната програма.

Традиционното зарязване на лозята ще стане в неделя – 10-и февруари от 10.30 часа в местността «Баира». Музикалната програма ще започне  в 11.00 часа на селския площад. В нея ще участват  атрактивните бабугери от Мосомище, мъжките фолклорни групи от Мосомище и Абланица, женска певческа група от Мосомище и мъжка фолклорна група «Голешовски фантове».

Както винаги, празнуващите ще пийнат от вината, които ще текат от "чешмите" на площада в Делчево, и ще се хванат на кръшните хора.

Общината осигурява транспорт за желаещите. Тръгване на 10-и февруари в 9.00 часа от площадчето пред бившия магазин "Валан".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK