Ловната група в Долен откри новия сезон за пернати с традиционен банкет

Снимка: Личен архив

На традиционен банкет послучай откриването на новия ловен сезон на пернат дивеч се събрахав в събота ловджиите от ловната група в сатовчанското село Долен.

Там челенува и бившият кмет на селото - Божик Ролев.

Събитието бе открито с пожеланията на Ролев към колегите си по пушка за успешно и безаварийно ловуване.

Всички си пожелаха здраве, много наслука и отговорно и съвестно отношение към природата.

Групата разпусна на прохлада в съботния ден, а вчера дружно се отдадоха на хобито си.

С пожелания и наздравици в събота голямата гвардия от над 1000 ловци от Гоцеделчевско откриха сезона.

Югозападното държавно предприятие по този повод призова ловните сдружения от област Благоевград  към бдителност и отговорност за недопускането на инциденти и нарушения по време на ловния сезон, към стриктно спазване на законовите разпоредби и следване на ловната етика и морал.

Екипи от служители на ЮЗДП, РДГ и Служба „КОС” при МВР ще извършват съвместни проверки по спазване на Закона за лова и Закона за оръжията и боеприпасите.

Задължително е условието преди началото на всеки ловен излет ръководителят на лова да проверява за наличието на заверени ловен билет, членска карта и валидно разрешение за носене на ловно оръжие.

Разпорежданията още гласят: Ловци, които не са екипирани с шапка и облекло с ярък сигнален цвят, да се отстраняват. Забранена е употребата на алкохол и наркотични вещества преди и по време на лов. Провеждането на инструктаж на участниците в лова е задължително. Ловното оръжие е лично и не се предоставя на никой, дори на правоспособни ловци. То се носи в калъф и празно при движение в населени места или извън тях до мястото на ловуването. Не е позволено неговото сглобяване и зареждане на разстояние по-малко от 200 метра,строго е забранена употребата на алкохол и наркотични вещества преди и по време на лов.

Във връзка с пожароопасния сезон ловците се задължават да са особено внимателни при боравене с огън. Паленето извън обозначените места може да предизвика горски пожари.

За недопускането на каквито и да са инциденти и нарушения, ден преди откриването на ловния сезон, Югозападното държавно предприятие призова ловците от 28-те ловни сдружения в обхвата му към стриктно спазване на законовите разпоредби и следване на ловната етика и морал.

 

Снимка: Личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK