Ловна група - Ляски се поздрави с трофей от 75-килограмов вълк, точният мерник е на бизнесмена Иван Моралиев

Снимки: Личен архив

Над 75-килограмов вълк, страшилище за хора и животновъди от района, отстреляха тази сутрин ловджиите от ловната група в хаджидимовското село Ново Лески. Огромният хищник бе повален от точния мерник на бизнесмена Иван Моралиев след успешната пусия на ловджиите от групата.

Авджиите от Ново Лески тази сутрин излезли на лов за вълци в ловното им поле - „ Резервуара“, поради зачестилите сигнали от местни жители и овчари за наличие на особено агресивна през този сезон вълча напаст.

Информацията е, че глутници изгладнели вълци пресичат границата с южната ни съседка Гърция и поразяват стада и добитък. 

В погранични села като Илинден, Парил, Тешево, Петрелик и др. хората твърдят, че вълците слизат за храна до крайните къщи на селата, както и че от тях вече има разкъсани и изядени кози, крави, телета и други животни.

Само преди седмица глутница от четири вълка нападнаха стадото с овце на животновъд от Копривлен, който благодарение на други овчари и кучетата отърва както себе си, така и стадото си.

В Гоцеделчевско се провеждат вече и планувани ловни излети за спасяването от вълчата напаст на хората и животните.

“Огромен вълк, на който на този етап виждаме само големите стъпки по пасищата, където изкарваме стадата си все още на паша, шета и в горската част на село Илинден. Страхуваме се както за себе си, така и за животните“, коментираха пред ИНФОМРЕЖА животновъди от пограничното село.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK