Ловешкият театър гостува в Благоевград с две представления

Източник: ДТ "Никола Вапцаров" - Благоевград

На 30. октомври Драматичен театър – Ловеч, гостува в Благоевград с две представления.

В 10:40 и 12:00 часа малките зрители ще имат възможност да гледат на голяма сцена „Лудориите на Емил” по Астрид Линдгрен. Представлението разказва за Емил, пакостливото хлапе от Льонеберия, по едноименния роман на Астрид Линдгрен.

Всяко дете, иска или не, прави пакости. Емил, обаче, всяко начинание се превръща в пакост. Опитвайки се да бъде добър … той неизменно приключва своето деяние в „Дърводелската барака” – мястото за неговото наказание, определено от баща му. Дали Емил е лош или добър … остава да се види!

В 19:00 часа, отново на голяма сцена, екипът на Ловешкия театър представя две очарователни произведения на Жан Батист Молиер – „Жорж Данден, или измаменият съпруг” и „Сганарел, рогоносец без рога”. Тези пиеси бисери в световната драматургия са обединени под общото заглавие „РОГОНОСЦИ”.

Има легенда, която разказва, че някога, в дълбока древност, боговете са създали мъжа и жената, като едно същество. В хармония, доволство и екстаз живеели двуполовите същества, но на боговете им доскучало и за забавление, разделили мъжете от жените и ги пръснали по цялата земя. Изпаднали в паника, всички се втурнали да търсят половинките си, да възстановят цялото и хармонията. Така е и днес, така е било и назад през вековете.

Както се казва в една популярна песен: „ … Аз търся тебе, ти търсиш друг, той търси друга, тя пък търси друг …”. Намирането на половинката е голяма рядкост. Е, щом е така, нищо друго не ни остава, освен да се посмеем с героите и да се примирим със себе си. Доколкото е възможно!

Режисьор Йосиф Сърчаджиев

Сценографията и костюми Мартина Варийска

Участват: Цвятко Стоилов, Златина Никифорова, Ленко Гурков, Слава Георгиева, Георги Трайков, Десислава Джурова, Стоил Стоянов, Нина Суванджиева, Софрони Рацов, Силвия Чобанова, Петър Стойчев, Катя Йочева и Богомила Николова

Билети на касата на театъра или на телефон 0879 52 37 29

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax