Ловецът Павел Барбутев освободи от вълча напаст село Лъки

снимка: valko.biz

Три вълка за двата ловни излета паднаха покосени от точния мерник на Иван Барбутев от ловната група в хаджидимовското село Лъки . От Ловно-рибарското дружество „Сокол” в Гоце Делчев организираха нарочна хайка за вълци, тъй като жителите на селото в последните седмици понесоха големи загуби от вълчата напаст и потърсиха помощ от ловната група в селото си.
Хората в Лъки разказват, че са засекли в района глутница от пет хищника. Същата глутница в продължение на няколко седмици е нападала и унищожила десетки   домашни животни.

Ловджиите от селото се зарекли да се справят с тази опасност. За отстреляните три вълка, топ стрелецът Павел Барбутев ще  получи от ЛРС „Сокол” и от ДГС - Гоце Делчев награди от 50 лева за всеки отстрелян хищник. Според вътрешните разпоредби, допълнителен стимул за ловджиите, отстреляли вълци, горските стопанства отпускат и по два кубика дървен материал, уточниха от управата на ЛРС „Сокол” в Гоце Делчев.
 

КОМЕНТАРИ

КрасиКрас11:58 - 22.11.2011
Аз нямам вестник, не работя в медия, не знам за какво говорите, Виени. Как да прочета новината, ако не отворя страницата със снимките? Просто основната снимка трябва да е съобразена с това, че могат да я видят деца, бременни, хора с непоносимост към подобни кадри. С линк отделно си слагайте каквито искате снимки. Това, ако държите да сте добра медия. Иначе може да се каже, че навсякъде из света се убиват хора, защо снимките на убитите Бин Ладен или Кадафи?
Виени21:32 - 21.11.2011
Съобразихме се защото се отвратихме от порно снимката която бяхте пуснали във вашият вестник , тя наистина предиизвиква отврат и погнуса а не дивите прасета . На коледа във всяка къща почти се колят прасета така ,че кадрите за които говорите не са чак толкова страшни в сравнение с гнусното порно по вашите страници . А ако толкова не можеш да понасяш такива снимки просто не отваряй ама с кво ще си напълните вестника ??????? Материалът е авторски и е забранен за копиране от в-к Градът и от в-к Струма .
КрасиКрас19:03 - 21.11.2011
Браво на ловджиите! Браво и на вас, Инфомрежа, че спестихте кърваво-зрелищните снимки, които с отврат очаквах да видя. Шапка свалям, че се съобразявате с читателите си :)
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK