С петиция защитават Спасителен център за кучета в Кюстендилско

Снимка: Личен архив

Две организации за защита на животните стартираха петиция за защита на Спасителния център в село Еремия, Невестинска община.

Повече от 10 години „Помощ за животинки в беда“ и Дружество за защита на животните – Кюстендил, обгрижват, ваксинират и задомяват изхвърлени и бедстващи кученца в Кюстендилска област.

„Работата по кастрациите е изключително голяма, започнали сме от женските кучета, които са известни за нас и ще продължим до тогава, докато нито едно кашонче с нежелано потомство не е изхвърлено на улицата. За нашите намерения и създаването на Спасителен център в село Еремия бяха уведомени Община Кюстендил и Община Невестино.

Няколко месеца след началото на работата по създаване на Центъра срещу нас се започва кампания, организирана след открити заплахи от страна на ловците в региона, отправени към наши доброволци. Залавяли сме и сме връщали на собствениците няколко ловни кучета, изпуснати край нашия център, не сме отказали помощ и съдействие на никой кмет от региона.

Моля всички хора, които обичат бездомните и им помагат да подкрепят нашата подписка в тяхна защита. Нека покажем, че ние не воюваме, а помагаме за решаването на проблема, Ние не искаме кучетата да живеят на улиците, да обикалят в търсене на прехрана гонени и обстрелвани, пребивани и газени.

Започнали сме създаването на дом за тях и всяка помощ ще направи това едно добро и спокойно място за живеене – без агресия и омраза“, обяви Ваня Костова, която е член на управителния съвет на Фондация "Помощ за животинки в беда".

Спасителният център в село Еремия съществува от около 6 месеца, през което време е помогнато на десетки кучета.

Не малко са и осиновените, като в момента там се отглеждат около 120 бездомни кучета.

 

КОМЕНТАРИ

коко19:10 - 03.02.2019
Ако кучето на съседа ви лае непрестанно на главата ви, може да подпишете тази петиция kuche.mypressonline.com/petition.php
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK