ЮЗДП показва възможностите за ловен туризъм на изложение в Дортмунд

Снимки: ЮЗДП

България предлага качествен продукт и е силен конкурент на европейско ниво с възможностите за лов на благороден елен, дива свиня, както и на всички останали видове едър дивеч.

Това каза зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев при откриването на българския щанд на най-голямото международно изложение за лов и риболов „Лов и куче” (”JAGD & HUND”) в град Дортмунд, Германия. Изложението преминава при засилен интерес към трофейните експонати, представени на щанда на страната ни.

Форумът е сред най-престижните по рода си в света и най-мащабен в  Европа. Той се провежда за 38-ми път. Изложителите през тази година са над 800 и се очаква да привлече повече от  80 000 посетители.

Югозападното държавно предприятие, заедно с Министерството на земеделието, храните и горите и Изпълнителната агенция по горите, е основен организатор на българското участие. На нашия щанд на площ от 32 кв. метра са подредени капитални трофеи от благороден елен, елен лопатар, дива свиня, муфлон, сръндак и др., отстреляни през последните години. Посетителите на българския павилион могат да опитат ловни специалитети и традиционни български мезета от дивечово месо, приготвени от майстор-готвач Ути Бъчваров.

В изложението участват над 15 директори на ловни стопанства от всички държавни предприятия в страната. Експертите на ЮЗДП представят условията за ловен и алтернативни форми на туризъм в петте ловни стопанства с пакет от рекламни и информационни материали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK