Лондон, Рим и Париж най-желаните европейски дестинации за неврокопчани

снимки: infomreja.bg

На 9 май на площад „Гоце Делчев” с интерактивна игра „Полет над Европа” учениците от НПГ „Димитър Талев” отбелязаха Деня на Европа. Проявата, организирана от преподавателите по чужд език, е в рамките на седмицата на професиите в неврокопската гимназия.

На фона на Одата на радостта три отбора мериха сили в областите Европейски съюз, политическа карта на Европа,  българска култура и езиково многообразие на Стария континент. Едно от интересните предизвикателства се оказа играта „Шифърът”, в която учениците трябваше да кодират на глаголица послание към своите съученици.  

Най-много точки събра отбрът на деветокласниците, следван от отборите на 8 и 10 клас. Към събитието се присъединиха и граждани, които на постери определиха най-красивите места в Гоце Делчев - градския парк, трите черкви, пространството около Дома на Културата.

Лондон, Рим и Париж пък бяха посочени от неврокопчани като най-желаните европейски екскурзионни дестинации.

Проявата завърши с ревю на модели, изработени от направление "Облекло", а в състезанието „Трансформирай ме” младите дизайнери създадоха от мъжка риза модерни дамски тоалети.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

nikito08:23 - 10.05.2013
и тоя път НПГ показаха че са N 1
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK