Локомотив и Пирин с равен резултат в Мездра

снимка: ОФК "Пирин", архив

Костеливият за Пирин орех, наречен Локомотив Мездра, се оказа такъв и днес, след като благоевградчани не успяха за пореден път да го победят.

На стадиона в северозападния град пиринци завършиха при резултат 1:1, като изравниха в последната минута с гол на Петър Тончев.

През първата част орлетата бяха видимо по-активният отбор на терена, но трудно достигаха до голови положения. Противно на логиката, първи до възможност за гол стигнаха домакините, като Димитров пропусна в 8-та минута.

Зелените отговориха с опасен удар на Наков, който стреля по диагонала, но вратарят спаси. Четири минути по-късно Тунтев пропусна с глава при едно центриране от корнер за Пирин. Последва и положение за Витанов, който стреля от разстояние, но без успех.

Темпото на играта не се промени и през втората част, като отново благоевградчани владееха повече топката, но предпазливо. Тончев можеше да открие резултата в 48-та минута, но не успя да поеме добре топката преди финалния изстрел. В 65-та минута шанс за гол имаше и Хаджииванов, но и той бе без успех.

Най-опитният състезател на домакините Димитров даде преднина в резултата, след като отбеляза красив гол в ответната атака, стреляйки от границата на наказателното поле в сглобката зад Бахтарлиев. Последва натиск на Пирин, като Коцев не успя в 76-та минута да матира домакините.

В щастливата последна минута на мача, влезлият като резерва Тончев отбеляза с гол от дистанция, като спаси точката за пиринци, която може да се окаже много важна за крайния изход на борбата с другия борещ се за промоция тим на Локо Горна Оряховица, който завърши при същия резултат в гостуването си на Созопол.

В следващия кръг двата тима излизат в директен сблъсък на ст. "Христо Ботев" в Благоевград, като мачът е в събота от 15:30 часа.

Състав на Пирин днес: Бахтарлиев, Сандев, Николов, Тунтев, Башлиев, Попев, Войнов, Витанов,Тасев, Наков и Тошев. След почивката в игра се появиха Тончев, Хаджииванов и Коцев.

.

снимка: ОФК "Пирин", архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK