Лютви Местан: ДПС е в добра кондиция, готова за властта

снимки: infomreja.bg

„По пулса в Благоевградска област можем да измерим пулса на цялата партия. Пиринският край е натоварен с особена знаковост за Движението за права и свободи и е своеобразен барометър за състоянието на партията“, заяви на пресконференция в Краище новият лидер на ДПС Лютви Местан.

Той подчерта, че неслучайно срещите на новото ръководство с членове и симпатизанти започват от Гоце Делчев.

„ДПС е в добра кондиция и всички активисти са усетили „повелята на времето“. Времето иска от нас да бъдем един от основните фактори за категорично възстановяване на демокрацията, защото управлението на ГЕРБ отклони страната ни от нормалното й европейско развитие“, каза Местан.

Според него двете букви от абревиатурата на ГЕРБ – европейско развитие, отдавна са загубени.

Той изтъкна, че дори и след промените в ръководството на ДПС, партията си остава единен и жив организъм. „Ще останем сплотени и още по-силни и ще дадем своя принос ГЕРБ да бъде свалена от власт. Това е партия с монополно управление и трябва да си отиде, за да се състави ново правителство - демократично, зад което да стои широко политическо съгласие. Ние сме готови да бъдем част от това съгласие“, подчерта лидерът на ДПС.

Той допълни, че осигуряването на честността на изборите е задача пред всички структури на ДПС. „Онези грозни сцени от частичния вот в Туховища най-вероятно ще бъдат повторени, цялата държавна машина ще се впусне върху горките избиратели, да ги мачка и притиска да гласуват за управляващите. Затова поискахме президентът Росен Плевнелиев да е гарант за честните избори“, посочи Лютви Местан.

Според него ГЕРБ отдавна са загубили следващите избори и нямат право на втори управленски мандат. „Прогнозирахме началото на края им още след спечелването на президентските избори“, каза още Местан, като си послужи с поговорката, че „змията хапе най-страшно преди да умре“.

„Основната ни задача е пълна мобилизация и абсолютна бдителност, за да гарантираме честността на изборите. Не трябва да им позволяваме да откраднат изборите. Улицита кипи и това са протести срещу Борисов и неговата провалена политика“, заяви още лидерът на ДПС.

Той не пропусна да коментира и опита за покушение на екслидера Ахмед Доган на конференцията на движението в НДК. „Това беше възможно най-уродливата изява на дефицитите, които по време на това управление изпитва родната демокрация. За нашите членове няма съмнение, че на 19 януари се направи опит за физическа ликвидация на Доган, опит да се убие символът, целеше се ако не ликвидация, то отслабване на ДПС. Но нито една от тези цели не успя“, обяви Лютви Местан.

ДПС лидерът остро разкритикува опитите на ГЕРБ да осуетят свещеното право на мюсюлманите в Гоце Делчев да имат свой нов молитвен храм. „Когато говорим за това, че демокрацията при ГЕРБ е болна, имаме предвид и екзотичните герберски идеи на местна почва - едно естествено свещено право на всеки човек и на всяка общност - да строи свой храм, в който да се моли, тук се оспорва. ГЕРБ иска да обвърже това свещено право с референдум да се строи или не джамия в Гоце Делчев“.

Какво би последвало, ако повечето граждани кажат „не“ на този въпрос, запита риторично Местан и допълни, че има теми, които не могат да се подлагат на референдум.

„Ние смятаме, че има нужда периодично да се провеждат референдуми, защото това е оздравително за демокрацията. Не може обаче да има референдуми по теми, които засягат естествени права и свободи на човека и на малцинствата. Това управление е всичко друго, но не и управление по европейски стандарти и демокрация“, категоричен бе Местан.

Редом до Лютви Местан на пресконференцията в белишкото село Краище бяха заместниците му Алиосман Имамов, Христо Бисеров и Рушен Риза, депутатът Муса Палев, кметовете на Белица и Якоруда – Ибрахим Палев и Нуредин Кафелов, и областният лидер на ДПС Ведат Хюсеин.

На път за Велинград Местан посети село Юруково, за да връчи символична помощ на семейството на Мустафа Кьосов, загинал при атентата срещу израелските туристи на летището в Бургас. Помощта бе връчена на Ахмед Кьосов, бащата на водача на взривения автобус.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Chech20:55 - 19.02.2013
Тъпи имитации на платени хейтъри които се правят на мюсюлмани.
?????21:40 - 18.02.2013
Леле до къде я докарахме?! Левски ще се обърне в гроба, ако види какво се случва в неговото отечество-това за което даде жиеота си! Как може да търсят свобода и права тея боклуци???? Къде живеят ??? Та нали имат всички права в тази България! Като искат да си говорят турски да си ходят в Турция! Тогава дали ще могат да ползват всички права в Европейския съюз! Гадни мръсни турчаля!
чико09:09 - 16.02.2013
абривиатурите права и свободи никога не са имали приоритет те са една илюзия създадена от болшевиките в държавна сигурност, нека лютвито да знае че истинските депесари започват подписка за изключване от дпс на дясната му ръка комунистическия гербаджия арбен мименов от дпс,да си върви там където му е мястото, до агент ,,ЛЕНКО'всъщност аз немога да видя разликата от бкп, дпс,и герб, по какъвто начин ваште братя от герб взеха властта в туховище по същия командваще вашият кемал до сега, просто герб ви върна жеста,и все пак трябва да ви се признае че вие не убивахте мишовци току така за нищо и не крадяхте колите на бедните хорица като тези мутри б.б.и цв. цв.вие си крадяхте от държавното,абсолютно съм убеден че постановката на доган бе организирана от мутрите бб и цв цв.и накрая ,,ЛЮТВИ-БЕЙ' неможа ли да се отървеш от тоя боклук до теб арсони манов, вземи поне за него малко пример от бб. па макар и да е гюнах, иншаллах-ярусулюллах предварително аллах да ти прости.
Чеч20:19 - 15.02.2013
Тъпи просташки коментари. Истината е, че герб се носра в района благодарение но тъпотиите на гошето! Отивате си прости герберчета, колкото и да ви е мъчно. Вече сте на пързалката по нанадолнището.

FACEBOOK