Люси Манова: Аз съм една от вас

Люси Манова, снимки: infomreja.bg

 

Вчера пробихте полицейската блокада и излязохте на Е-79. Това означава ли, че гражданското общество у нас се пробуди?
 

Много се радвам, че гражданското общество у нас се пробуди,  не само в Благоевград, но и в цяла България. Много се радвам също, че Благоевград даде един добър старт на цялото това негодувание, което залива страната. Пак повтарям, гражданското общество се събуди, трябва да си отстояваме гражданските си права, защото, колкото и да ни е странно, ние имаме такива, а те напоследък се потъпкват. Надявам се това недоволство да продължи, за да има решение на проблема, защото той е много голям. Недоволството е голямо, то не следствие само от високите сметки за електроенергия, а поради невъзможността на хората да си покрият елементарните нужди.
 

Днес Симеон Дянков подаде оставка, това решава ли проблема?


Оставката на финансовия министър въобще не решава проблема, той е много по-голям и радикален. Той идва от цели този преход, през който са сключвани договорите с монополистите. Тук не става дума само за енергоразпределителните дружества, проблемът е много по-сериозен.
 

Кой е най-разумният изход при това масово недеволство, което залива страната?  
 

Колкото и политически да звучи, най-важното при тези граждански протести, обхванали страната, е правителството да подаде оставка, да се свика Велико народно събрание, да се свика една межуданордна проверка на целия този 23-годишен преход. За да излязат наяве доста неща, защото те не опират само до ЧЕЗ, а до много по-съществени неща и злоупотреби.
 

При блокадата на пътя вчера имаше ли задържани?


Да, имаше опит за задържане на няколко човека, но те бяха освободени веднага, след като поискахме това. Като цяло мисля, че полицията си свърши работата, опита се да ни спре, но спира ли се хилядно множество? Мисля, че дори не трябваше да се опитват да ни спират.

 

Довечера пак има протест, очакват ли се провокации?


Беше ми подаден сигнал, че хора на РЗС разнасят една листовка с моя снимка от изказването ми на форума на БСП в петък. Там се изказах като гражданин, изказах моята позиция, каквато смятам, че е на всеки български гражданин. Още повече, че съм публикувала навсякъде това, което казах там. Дори в нея обвинявам социалистите, за това, което става в момента. Според мен спекулация е, че им симпатизирам на БСП.
 

Наричат ви Жана дАрк, това ласкае ли ви?


Определено не, за мен това е прекалено. Аз съм една от всички, искам хората да ме приемат като една от тях. На следващите протести ще дадем думата на хората, нека те изявят гражданската си позиция. Омръзна ми само аз да се появявам, както и хора от моя екип. Нека всички сами кажат какво чувстват. Защото това е нашият протест - на хората, а не на лидерите и политическите партии. Повтарям, това е наш протест.
 

Аз нямам политически амбиции, за мен българската политика е доста лошо и подло нещо. Наистина нямам такива амбиции. Не ме съблазняват никакви предложения. Аз искам да постигна нещо добро за България, за да можем да живеем по-добре в собствената си държава. А не да взема еднопосочен билет за някъде си, за да живея там като бял човек. Но аз искам да живея тук, в моята страна, в моя град, където съм родена и израсла.

 

Люси Манова, снимки: infomreja.bg
Люси Манова, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

:)01:05 - 02.03.2013
тва д агониш и да дебнеш Люси да ти прави свирки си беше нещо като спорт
XaXi11:00 - 27.02.2013
Не ме трябват нова опаковка на старите продукти, всички са един дол дренки! Колкото и да се сменя опаковката като от вътре е изгнило няма да се оправи!
ГОГО19:03 - 26.02.2013
г-жо (прощавай, другарко) Манова, кой ти даде правото да ме представляваш!? Мене и всички протестиращи от Гоце Делчев, а? Попита ли някого от този град дали сме те упълномощили та се обяви и като наш представител? Защо подменихте нашите, не политически искания и изпълнихте поръчката на червената чума, като ги заменихте с политически?!Не се прави на жертва, защото наистина може да си навлечеш гнева на някой по-темпераментен протестиращ. Но защо ли се учудвам, като твоите съграждани те обявяват като неморален човек в личен план, а какво остава в обществен...
marin16:47 - 25.02.2013
BSP izbra mnogo nepodhodiacht chovek i tia gi provali stana mnogo prozrachno

FACEBOOK