Люси Манова: Аз съм една от вас

Люси Манова, снимки: infomreja.bg

 

Вчера пробихте полицейската блокада и излязохте на Е-79. Това означава ли, че гражданското общество у нас се пробуди?
 

Много се радвам, че гражданското общество у нас се пробуди,  не само в Благоевград, но и в цяла България. Много се радвам също, че Благоевград даде един добър старт на цялото това негодувание, което залива страната. Пак повтарям, гражданското общество се събуди, трябва да си отстояваме гражданските си права, защото, колкото и да ни е странно, ние имаме такива, а те напоследък се потъпкват. Надявам се това недоволство да продължи, за да има решение на проблема, защото той е много голям. Недоволството е голямо, то не следствие само от високите сметки за електроенергия, а поради невъзможността на хората да си покрият елементарните нужди.
 

Днес Симеон Дянков подаде оставка, това решава ли проблема?


Оставката на финансовия министър въобще не решава проблема, той е много по-голям и радикален. Той идва от цели този преход, през който са сключвани договорите с монополистите. Тук не става дума само за енергоразпределителните дружества, проблемът е много по-сериозен.
 

Кой е най-разумният изход при това масово недеволство, което залива страната?  
 

Колкото и политически да звучи, най-важното при тези граждански протести, обхванали страната, е правителството да подаде оставка, да се свика Велико народно събрание, да се свика една межуданордна проверка на целия този 23-годишен преход. За да излязат наяве доста неща, защото те не опират само до ЧЕЗ, а до много по-съществени неща и злоупотреби.
 

При блокадата на пътя вчера имаше ли задържани?


Да, имаше опит за задържане на няколко човека, но те бяха освободени веднага, след като поискахме това. Като цяло мисля, че полицията си свърши работата, опита се да ни спре, но спира ли се хилядно множество? Мисля, че дори не трябваше да се опитват да ни спират.

 

Довечера пак има протест, очакват ли се провокации?


Беше ми подаден сигнал, че хора на РЗС разнасят една листовка с моя снимка от изказването ми на форума на БСП в петък. Там се изказах като гражданин, изказах моята позиция, каквато смятам, че е на всеки български гражданин. Още повече, че съм публикувала навсякъде това, което казах там. Дори в нея обвинявам социалистите, за това, което става в момента. Според мен спекулация е, че им симпатизирам на БСП.
 

Наричат ви Жана дАрк, това ласкае ли ви?


Определено не, за мен това е прекалено. Аз съм една от всички, искам хората да ме приемат като една от тях. На следващите протести ще дадем думата на хората, нека те изявят гражданската си позиция. Омръзна ми само аз да се появявам, както и хора от моя екип. Нека всички сами кажат какво чувстват. Защото това е нашият протест - на хората, а не на лидерите и политическите партии. Повтарям, това е наш протест.
 

Аз нямам политически амбиции, за мен българската политика е доста лошо и подло нещо. Наистина нямам такива амбиции. Не ме съблазняват никакви предложения. Аз искам да постигна нещо добро за България, за да можем да живеем по-добре в собствената си държава. А не да взема еднопосочен билет за някъде си, за да живея там като бял човек. Но аз искам да живея тук, в моята страна, в моя град, където съм родена и израсла.

 

Люси Манова, снимки: infomreja.bg
Люси Манова, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

:)01:05 - 02.03.2013
тва д агониш и да дебнеш Люси да ти прави свирки си беше нещо като спорт
XaXi11:00 - 27.02.2013
Не ме трябват нова опаковка на старите продукти, всички са един дол дренки! Колкото и да се сменя опаковката като от вътре е изгнило няма да се оправи!
ГОГО19:03 - 26.02.2013
г-жо (прощавай, другарко) Манова, кой ти даде правото да ме представляваш!? Мене и всички протестиращи от Гоце Делчев, а? Попита ли някого от този град дали сме те упълномощили та се обяви и като наш представител? Защо подменихте нашите, не политически искания и изпълнихте поръчката на червената чума, като ги заменихте с политически?!Не се прави на жертва, защото наистина може да си навлечеш гнева на някой по-темпераментен протестиращ. Но защо ли се учудвам, като твоите съграждани те обявяват като неморален човек в личен план, а какво остава в обществен...
marin16:47 - 25.02.2013
BSP izbra mnogo nepodhodiacht chovek i tia gi provali stana mnogo prozrachno
Ей16:30 - 24.02.2013
Ей я не я обвинявайте, тя налапа кокъла, както и други неща де, прави го много добре де, та изкате сега да го остави:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0
една от всичките14:23 - 24.02.2013
Г-ЖО МАНОВА,ПЪРВО СИ ПОГЛЕДНИ ДЕТЕТО,ЧЕ МНОГО ЧЕСТО ЗАБРАВЯШ,ЧЕ СЪЩЕСТВУВА,СЛЕД ТОВА ОПРАВЯЙ ДЪРЖАВАТА.
Davai Liusi:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))020:42 - 23.02.2013
http://www.youtube.com/watch?v=ihiDTNXPO2g
:)))16:01 - 23.02.2013
Да, накpая се пpедстави тя е и някаква дама бивш член на ГОPД доколкото pазбpах сте излъчили да Ви пpедставляват, и да пооплюят дpугите паpтии.
:)))15:47 - 23.02.2013
В момента гледам по Канал 3 пpедставителите на гpажданските оpганизации и едната пpедставителка много ми пpилича на госпожа Манова, да pазбиpам ли, че Вие излъчихте тя да Ви пpедставлява?
:)19:30 - 22.02.2013
Манова днес нямаше протест Мишко какво стана Само не ми се меркай пред очите друго незнам
Марш Манова11:16 - 22.02.2013
Махай се Манова! Виж че вече не идват хората! Бегай се кандидатирай от БСП и това е! И без това на всички ни е ясно с кой играеш
Дани15:46 - 21.02.2013
Още по времето на протестите за бензина преди президентските избори ми беше пределно ясно, че тая смешка Манова и УЖ политически необвързаното сдружение СИЛА са отроче на комунягите. То как иначе... :)
Люси продажна си и ти14:36 - 21.02.2013
Конгрес на бсп мелник збирки пак с хора от бсп и мн други срещи :(( ти колко си долна не е истина мамати деба :)
МИМИ12:49 - 21.02.2013
МАНОВА,ЗАЩО СЕ КАЧИ В АВТОМОБИЛА НА ЯНЕ ЯНЕВ И ЗАМИНА С НЕГО НА КОНГРЕСА НА БСП. ДА ОБЕЩАНИЯ ДАВАТ НА ВСИЧКИ НО ДОКАТО СА ИЗБОРИТЕ , А СЛЕТ ТОВА СРЕДЕН ПРЪСТ. АКО ТЯ СТАНЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ,Е ТОГАВА ЩЕ ЦЪФНЕМ И ВЪРЖЕМ. ХОРА ОСЪЗНАЙТЕ СЕ И НЕ И ВЯРВАЙТЕ ТЯ Е ТАМ ЗАЩОТО СА И ОБЕЩАЛИ РАБОТА И ДА ВЛЕЗЕ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ.
българин23:46 - 19.02.2013
Ами на момичето са обещали 3-то място в листата за общински съветници на следващите избори! Нейния "екип" е съставен от хора от бсп!
до Мони17:34 - 19.02.2013
Скъпа тук не става въпрос за избории кой за кой да гласува . Не се издавай поне .Става въпрос за протест и то народен без влияния от партии и партийни лидери . Става пвъпрос за съвсем народен протест срещу виксокиге сметки за тока а то какво стана . Тайни срещи в Мелник , пари , инструкции , изявления на поритически форуми и то на човек на който народа де довери икръсти " Жана Дарка" Така не става всеки може да стане баща на готово дете . Мислиш ли че поръчителите на Люси Манова ако бяха организирали протеста хората щяха да ги последват .И ГЕРБ да го бяха организирали хората нямаше да излязат защото ни писна от политика от лъжи от много богати партийни величия и много бедни поданици на нашата държава . Това е истината пък ти си гласувай за който искаш както това също е и мое право и на всички пълнолетни български граждани . Но с лъжа и задкулисна хитрост народна любови гласове не се печелят . Впървите два протеста бях много щастлив човек защото си помислих че наистина народа прогледна и тръгтахме заедно да си търсим правата . Защо политиците защо Емил Костадинов и компания опорочиха и прекъснаха в зародиш този народен заряд . От тук нататък всичко е излишно повече недоверие , повече омраза повече гняв . Това няма да завърши без последствия , кой ще поеме отговорност ами ако има и смъртни случаи недай си Боже . Боже пази народа български ???
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy13:49 - 19.02.2013
Е вие бсп не ги ли познавте те са си долни мръсни и лицемерни и в червата Хванали са тая гъзка тъпа и ограничена да мъти водата Нека каже с какво се занимава как си прехранва семейството и откъде пари за организатор на тези протести От емил костадинов ли от бакалски ли от къде бе
УФСЪ11:44 - 19.02.2013
Вземи се скрий ма овца! БСП-арка гадна. Лиже подметките на БСП и им се мазни. Явно иска да влезе и тя във властта и да захапе кокала. Мръсницата лъже хората и се прави на "една от нас" - да се маха от Благоевград.
MoHu23:36 - 18.02.2013
Браво Ронка .... я се представи,какво се криеш?Всеки може да каже,че е викан...клеветиш..знаеш ли,че може да бъдеш подведена под отговорност? И какво ако е с комунягите?Да не мислите,че може да ми повлияе за кой да гласувам?Видех ги всичките,мисля да дам гласа си за някой който не е бил там до сега(поне аз не знам)някой който ЩЕ НАКАРА МАНГАЛИТЕ да си плащат ток,а не да го плащам аз!
Браво Ронка23:12 - 18.02.2013
В Мелник бях поканена и аз . Незнаен глас ми се обади по телефона и се представи от инициативен комитет Благовград . Бях поканета от този глас в Мелник на слеща с другарите и другарките от БСП . Хотел храна всичко осигурено . Викаха ме да ме дадат пари за листовки , озвучаване , знамена иджобни . Разбрах за какво става въпрос не се продадох и не отидох.АЛюси се хвана под ръка с Корнелия Нинова . Не това е предателство това е подигравка с хората които с голите си душички излязоха да мръзнат по площадите за да си търсят правата . Исцинировка беше иареста на Люси Манова такъв ебил регламента споразуммение с червен побицай . Бедни ми народе в какви ли люлки още те люлеят червените хмери и техните производни за да се върнат отново във властта . Моля се само Бойко Борисов да не предаде хората. Никаква оставка.
ПОКАЖИ ОЩЕ 14 КОМЕНТАРА
Код за сигурност, въведете кода i2d