Призови места за Трето ОУ в Гоце Делчев на Национално състезание по БЕЛ

Снимки: Трето ОУ, Гоце Делчев

Ивана Хрисимова и Анастасия Татанова са класирани съответно на първо и трето място

На 17-и февруари тази година се проведе Националното състезание по български език и литература „Любословие“. В него се включиха 72-ма ученици от 1. до 5. клас на Трето основно училище „Братя Миладинови” в Гоце Делчев. С най-масово участие – 17 ученици, бе 2.б клас  с учители Емилия Москова и Димитрия Джамбазова.

Престижното първо място, единствена в област Благоевград, зае Ивана Хрисимова от 2.б клас. А Анастасия Татанова от 4.а е на трето.

По време на състезанието учениците проявяват уменията си за четене с разбиране. Проверява се доколко те могат да осмислят предложения текст и да използват информация от него. Освен това участниците създават писмен текст, изпълнявайки  конкретна задача.

Постиженията на учениците от Трето основно училище в Гоце Делчев са предпоставка за техни бъдещи успехи в областта на езикознанието и литературата.

 

КОМЕНТАРИ

Гоце Делчев17:30 - 26.03.2021
Честито на Ивана и Анастасия! Браво деца! Поздравления и за техните преподаватели и родители, които са обучили и възпитали тези прекрасни деца. Честито и на педагогическия колектив. Бъдете здрави и все така успешни!
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK