Люк Акерман - №1 в Гран при на България по мотокрос фрийстайл “Night of the jumps”

Снимки: ММС

Германецът беше най-добър в квалификацията и я спечели безапелационно с 373 т.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на заключителното състезание от веригата по мотокрос фрийстайл “Night of the jumps”.

Атрактивната надпревара се проведе отново в столичната “Арена Армеец” след 4-годишно прекъсване. При завръщането на най-добрите мотоциклетисти у нас председателят на Организационния комитет на Гран при на България Румен Петков благодари за помощта на Министерството на младежта и спорта.

Промоутърът на световния шампионат по мотокрос Марко Мантей даде отлична оценка на екипа, работил по създаването на трасето.

Победител в Гран при на България стана младата германска звезда Люк Акерман. Акерман беше най-добър в квалификацията и я спечели безапелационно с 373 т. Втори в нея се нареди Патерсън Боудън от Австралия с 322 т.

В основното състезание, в което се включиха шестима участници, 21-годишният Акерман отново демонстрира невероятните си възможности с мотоциклета и събра 372 т. след 9 скока. Втората позиция в Гран при на България остана за Патерсън Боудън от Австралия с 350 т. Трети се нареди представителят на САЩ Адам Джоунс с 322 т.

В надпреварата по паралелно изпълнение на трикове от двама състезатели, която беше изключително впечатляваща, победата взеха Адам Джоунс (САЩ) и Филип Подмол (Чехия). Тандемът се наложи над италианците Давиде Роси и Леонардо Фини.

След състезанието в София бяха наградени и призьорите през сезон 2019. С актив от 149 т. със златото се окичи отново Люк Акерман. С 29 по-малко втори остана Майкъл Мелеро. Испанецът не взе участие в надпреварата в “Арена Армеец” заради травма, но оценяваше своите колеги като съдия. Бронзовото отличие беше за Патерсън Боудън, който през сезона събра 92 т.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK