Община Радомир поздрави бивши учители от Дрен за 24-и май

Снимка: Община Радомир

Жестът е в знак на благодарност към бившите учители, които са отдали целия си живот на каузата

Община Радомир удостои с внимание бивши учители от село Дрен със специални поздравителни адреси и картички по повод 24 май. Кметът на Дрен Пламен Рударски и директорът на ОУ “Христо Ботев” в селото Валентина Паунчева връчиха на възрастните хора поздравителните адреси и картички от името на кмета на Радомир Пламен Алексиев. Жестът е в знак на благодарност към бившите учители, които са отдали целия си живот на каузата да предават знания на по-младите поколения. Учителите бяха приятно изненадани и трогнати от проявеното внимание към тях.

“Обичам си професията и винаги съм я работила с удоволствие. И до ден днешен всичко ми е като на длан ми и си спомням в детайли материята, която съм преподавала”, заяви 90-годишната Стойна Гърбева.

С умиление си спомня 24 май и бившата учителка Софийка Шушева, чиято трудова кариера като учител е била в продължение на 40 години. “Най-хубавите ми спомени са от 24 май. Беше приповдигната атмосферата, получавахме внимание, цветя. Това беше празник, пълен с хубави емоции”, спомня си Шушева. Бившата учителка се надява по-бързо да се възстанови нормалния ритъм на обучение, защото според нея по време на онлайн обучението учениците се разсейват, а без жива връзка ученик – учител, ефективни резултати по различните учебни предмети според нея не може да има.

Шушева даде и съвет на днешните учители да преподават на учениците с много любов, за да запалят и поддържат искрицата на знанието у децата жива. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK