15 май е Международният ден на семейството

Снимка: pixabay

Той е учреден през 1993 г. от Генералната Асамблея на ООН

15 май е Международният ден на семейството. Той е учреден през 1993 г. от Генералната Асамблея на ООН и отразява значението, което международната общност отдава на семействата.

Международният ден дава възможност за насърчаване на информираността по въпроси, отнасящи се за семейството и увеличава знанията по социални, икономически и демографски процеси, които засягат семействата. Целта му е да привлича общественото внимание към редица проблеми в семейната среда, съобщава БГНЕС. 

В своята резолюция Общото събрание на ООН отбелязва, че разпоредбите, свързани със семейството, продължават да предоставят насоки относно начините за засилване на политическите компоненти и програми, насочени към семействата, като част от цялостен подход към развитието им.

Международният ден на семейството е вдъхновил серия от събития за повишаване на осведомеността, включително и на националните семейни дни. В много страни този ден дава възможност да се изтъкнат различни области на интерес и значение за семействата. /NOVA/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK