СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Сатовча, е вече на 147 години!

Снимки: СУ Сатовча

То успешно съчетава традиции и съвременност

Днес е патронният празник на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Сатовча, училището, което е вече на 147 години!

Началото е поставено през 1873-та. Тогава всичките 76 ученици са обучавани само от един учител – поп Ангел от село Долен. 

Постепенно училището се разраства и през 1892 е построена неговата първа самостоятелна сграда, която се намира в  двора на черквата.

През годините статутът на учебното заведение се променя - от 1922 то е непълно основно, от 1934 – пълна прогимназия, а от 2009 има статут на средищно училище.

Новата сграда е открита през 1939 година. Материалната база в нея непрекъснато се модернизира, като последното и подобрение са наскоро добилите напълно съвременен вид кабинети по природни науки. 

Но най-голямата гордост на училището са неговите учители и ученици. Те активно се включват в различни проекти и често печелят призови места. Учениците членуват в клубове по интереси, където развиват своите таланти.

По повод на патронния празник, поздравителен адрес към колектива на училището произнесе неговият директор – Джеват Дунчев. 

ИНФОМРЕЖА също честити празника на СУ „Св. св Кирил и Методий“ – Сатовча, и пожелава на целия колектив да върви все така уверено напред!

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK