Любопитни факти за морковения кейк

Снимка: Бизнес поща

Морковите са били използвани в сладкарството още от средновековието, през което подсладителите са били оскъдни и скъпи, докато морковите са достъпни и съдържат повече захар. Популярността на морковения кейк идва от Великобритания и става много предпочитан през Втората световна война. Официално 3. февруари е празникът на морковената торта и се чества по различни начини във всички точки на света.

Ето и няколко забавни факти за вкусния морковен сладкиш.

·        Морковената торта е по-плътна от обикновената торта.

·        Често се използва крем от моркови и марципан.

·        Най-често срещания вариант на морковена торта е с крема сирене, захар и масло. 

·        Морковеният кейк е обявен за един от петте най-важни десерта на 70-те години на ХХ век.

·        Изследване на "Радио Таймс" през 2011 г. нарече морковената торта - най-популярната торта във Великобритания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za