Ден 16: Озвучителната техника е спряна

Снимки: БГНЕС

Отново блокираха кръстовища

За 16-и пореден ден недоволни от управлението на държавата се събират на протест на пл. „Независимост“ в София.

16-и пореден антиправителствен протест в София.

Граждани се събраха отново в Триъгълника на властта и дадоха заявка отново да блокират кръстовища в столицата, сред които Орлов мост, бул. „Васил Левски“, бул. „Витоша“, пл. „Македония“, бул. „Дондуков“, ул. „Раковски“, бул. „България“ и Лъвов мост.

Около 19:30 ч. протестиращите блокираха бул. „Цар Освободител“.

Преди протеста стана ясно, че полицията е спряла камиона с техниката, необходима за провеждането на днешния антиправителствен протест. Това потвърди за БГНЕС един от организаторите на протеста – Велислав Минеков.

Озвучителната техника, която всеки ден идва на пл. „Независимост“, е спряна в района на Долни Богров от ДАИ и няма да бъде на площада. Според организаторите на протеста това е опит да се осуети той.

bTV се свърза с директора на ДАИ Бойко Рановски, който обясни, че камионът е спрян при рутинна проверка и е установено, че няма лиценз да извършва превоз на товари.

“Камионът е спрян в района на Горни Богров. Без никакво обяснение номерата му са свалени, и той не може да влезе в София”, съобщи Минеков.

Мотивът, с който камионът е спрян, е че “няма лиценз за влизане в София”. “Това не е вярно, той има дългогодишен лиценз и той е наличен в КАТ Пътна полиция”, съобщи още организаторът на протеста.

На въпрос как си обяснява задържането на камиона точно преди провеждането на протеста, Минеков съобщи, че “това са елементарни форми на отмъщение, които ще вбесят не само София и софиянци, но и цяла България. И ако камионът не дойде тук навреме, ще призова цяла София да излезе на улицата, и го обещавам”.

Ако няма начин как да проведем протеста днес, тръгваме и блокираме града, съобщи още Минеков.

От Автомобилната администрация също излязоха със становище, в което пише:

Днес около 17 ч. при извършване на рутинна проверка екип на ИА „Автомобилна администрация“ е спрял тежкотоварен автомобил над 12 тона с регистрационен номер СА 0576 РС. Инспекторите са установили четири нарушения, за което са съставени 3 акта. Автомобилът не е включен в лиценз и няма право да извършва обществен превоз. Водачът не е представил информация от тахографа за предходните 28 дни, съгласно изискванията на Закона за автомобилните превози. Третият акт е за липса на пътен лист и товарителница.

Камионът, който е превозвал платформа за озвучаване, е с наложена принудителна административна мярка и е спрян от движение до отстраняване на несъответствието, заради липсата на лиценз за извършване на превози.

От МВР пък по-рано днес съобщиха, че 19-годишно момиче е пострадало снощи след  възникнало напрежение между протестиращи и водач на автомобил между бул. „България“ и бул. „Фритьоф Нансен“. Момичето е имало болки в крака, прегледано е и е освободено.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK