Каракачанов: Призивът ми винаги е бил институциите да си говорят, а не да воюват

Снимка: Infomreja.bg

Каракачанов коментира, че са разговаряли с президента

„Призивът ми винаги е бил институциите да си говорят, а не да воюват“, каза във Велико Търново вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той заедно с президента Румен Радев присъства на церемонията по връчване на първо офицерско звание на 206 лейтенанти и сержанти от 142-ри випуск "Добруджански" в НВУ "Васил Левски".

Каракачанов коментира, че са разговаряли с президента за състоянието на армията, за решените проблеми и за тези, които трябва да бъдат решавани в бъдеще.

„В политиката не е като на фронта. На фронта целта е да унищожиш противника до крак. В политиката трябва да оставяш вратички отворени за разговори, защото това касае и двете страни“, каза Каракачанов.

Той коментира, че до края на мандата са възможни всякакви рокади. Призивите за оставка на правителството трябва да дават и отговор на въпроса коя е алтернативата, каза Каракачанов.

"Искам, ако някой ми каже, че трябва да си подам оставката, да ми каже и какво трябва да се направи още, какво е направено през последните 30 години и какво е направено през последните три", посочи той.

Вицепремиерът беше категоричен, че коалицията е стабилна, а за това са допринесли протестите, които са направили диалога по-ускорен, а слушаемостта - по-голяма.

„Една от темите, за която трябва да има най-голяма прозрачност и обществен разговор, е свързана с разпределението на 29-те милиарда евро от Брюксел, които е нужно да бъдат разпределени в правилни икономически действия за повече работни места и по-високи заплати“, каза още Красимир Каракачанов./ btvnovinite.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK