Любо Ганев награди победителите в Спортната олимпиада на АУБ

снимки: infomreja.bg

Волейболната легенда Любо Ганев бе специален гост на шестото издание на Спортната олимпиада, организирана от студенти на Американския университет в България.

"Впечатлен съм от многото участници в олимпиадата. За да се развива спортът, трябва да има повече такива инициативи. Аз в момента спортувам само на маса", пошегува се Любо Ганев пред журналисти. Появата му на бейзболното игрище предизвика истинско стълпотворение. Студентите се надпреварваха да се снимат с 210-сантиметровия легендарен волейболист, който не отказа нито едно фото на феновете си. 

По-късно Любо Ганев премери сили по канадска борба със световния шампион Георги Гайдарджиев. Надпреварата предизвика овациите на публиката, победителят обаче не стана ясен, тъй като Любо Ганев реши да се откаже.

Зрелищното събитие се проведе на бейзболното игрище в парк „Бачиново”. В олимпиадата взеха участие студенти, преподаватели и служители от университета.

Те се състезаваха в 19 вида спорт, сред които традиционните баскетбол, волейбол, футбол, тенис, шах, канадска борба и вдигане на тежести от легнало положение. Имаше и такива със забавен характер - надбягване в чувал и дърпане на въже.

Най-добрите участници получиха купи и медали от Любо Ганев.

Спортната олимпиада на АУБ е най-голямото спортно събитие в университета. Организирано от студенти за студенти, състезанието събира повече от 500 души на бейзболното игрище край Благоевград.

Целта на Олимпиадата е да събуди духа на спорта и здравето и да даде възможност на студентите да покажат своите таланти в различни спортове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK