Любен Дилов-син подава оставка като председател на "Движение Гергьовден"

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Намирам за съвсем нормално да подам оставка като председател на "Движение Гергьовден", посочва Любен Дилов-син в адресирано от него съобщение до медиите.По думите му той прави това, за да отвори път в собствената си организация за участие в един бъдещ обединителен проект.

"Вярвам, че Свети Георги бди над нас и че винаги ни е насърчавал да се изправим смело срещу най-страшния змей - този, който ни гледа сутрин в огледалото. Победим ли него, нищо не може да ни се опре", пише Дилов-син. Той заявява още, че вчерашният 12 май е сложил край на агонията на българската десница.

"Мисля, че чувството на облекчение доминира над разочарованието и тъгата. Бавното умиране на нашата демократична и реформистка общност беше по-обидна от изборните резултати", посочва още Любен Дилов-син.

Според него това, което може да се направи днес, е преучредяване на СДС като продължител и наследник на СДС от 1990 г. Това преучредяване трябва да стане с участието на възможно най-много хора, които определят себе си като десни и демократични, с участието на всички формации, които произлязоха или бяха сателитни на СДС през годините, но най-важното - с участието на цялото ново поколение българи, което влезе в съзнателна възраст след 2000 г. , заявява Дилов-син и предлага това да стане с пряко гласуване на специална платформа в интернет за делегати на ново преучредително събрание на демократичната общност. /vesti.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK